KAČAREVO: Festival humora i satire „Žaoka“ 15. i 17. novembra

22:01

10.11.2023

Podeli vest:

Privatna arhiva

Tradicionalni festival humora i satire „Žaoka“ biće održan i ove godine u dva festivalska dana, u sredu, 15. novembra i u petak, 17. novembra u Kačarevu.

U sredu, 15. novembra sa početkom u 19 sati biće održana „Mala žaoka“, koja promoviše humor namenjen deci. U svečanoj sali MZ Kačarevo biće upriličena svečanost otvaranja izložbe nagrađenih dečjih radova i dodele vrednih nagrada dobitnicima.

Organizatori festivala, uz podršku Grada Pančeva, MZ Kačarevo i drugih prijatelja festivala obezbedili su vredne nagrade za nauspešnije koji su prikazali svoju kreativnost na temu „Zašto da se učenje rimuje sa mučenje“.

U sklopu prve festivalske večeri biće upriličena i dodela nagrade „Zoran T. Popović“ namenjene eminentnim autorima aforizama za decu. Novoustanovljena nagrada se dodeljuje u znak sećanja na preminulog aforističara Zorana T. Popovića.

Nakon otvaranja izložbe za najmlađe sugrađane uslediće nastupi aforističara Aleksandra Čotrića, Galine Vuksanović, Radeta Đergovića i Bojana Ljubenovića, kao i nastup šaljivog klovna koji će garantovano izazvati smeh dece.

Deo festivala namenjen humoru za odrasle biće održan u petak, 17. novembra u 19 sati u Svečanoj sali MZ Kačarevo.

Nastupiće poznati aforističari: Aleksandar Čotrić, Vitomir Teofilović, Senka Pavlović, Lenče Stoimenova (iz Severne Makedonije), Stanislav Tomić (Zvornik, BiH).

KAČAREVO: Raspisan konkurs za učešće na Festivalu humora i satire, prijave traju do 3. novembra

(Pančevac)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.