HUMSKA U ŽALOSTI Prеminuo lеgеndarni cеntarfor Partizana Mustafa Hasanagić

12:26

12.11.2023

Podeli vest:

pRIntscreen/YT

Legendarni fudbaler Partizana, Mustafa Hasanagić, preminuo je u 83. godini, saopštili su crno-beli.

– Sa žalom smo primili vest da nas je jutros napustio velikan jugoslovenskog fudbala, član ,,Partizanovih beba“ i legendarni napadač najbolje Partizanove generacije – Mustafa Hasanagić. FK Partizan izražava iskrenu bol i saosećanje sa porodicom i prijateljima – napisali su crno-beli.

Rođen 20. aprila 1941. u Priboju na Limu.

Bio je Hasanagić član čuvene generacije koja je igrala u finalu Kupa Evropskih šampiona 11. maja 1966. godine. Upravo je on bio jedan od najzaslužnijih za prlaz u finale pošto je dao gol za pobedu u polufinalu protiv Mančester junajteda u Beogradu (2:0). Meč za pehar igrao se na stadionu „Hejsel“ u Briselu pred više od 55.000 gledalaca. Partizan je poveo protiv Reala golom Vasovića u 55. minutu, ali su Amanasio i Serena režirali preokret i doneli Madriđanima trofej.

U dresu Partizana Mustafa je odigrao ukupno 337 mečeva i dao 355 golova i prema statistici na zvaničnom sajtu kluba on je jedan od retkih igrača koji je dao više golova nego što je odigrao utakmica. Dao je 112 golova na prvenstvenim utakmicama, 21 na internacionalnim, 190 na prijateljskim mečevima.

Posle Partizana, 1969. godine Hasanagić nalazi angažman u Švajcarskoj u Ženevi gde se na godinu dana pridružuje Serventi, a već sledeće sezone odlazi u FC La Chaux-de-Fonds iz istoimenog grada u Švajcarskoj. Tu i završava svoju aktivnu igračku karijeru, mada je još igrao i u Siriji gde je bio igrač-trener.

Za najbolju selekciju Jugoslavije, Hasanagić je odigrao pet utakmica. Debi je imao 7. novembra 1965. godine na kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo protiv Norveške (1:1) u Beogradu. Oproštaj od reprezentacije, Hasanagić je imao 3. maja 1967. godine na utakmici, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 1968. u Italiji, protiv Nemačke (1:0) u Beogradu.

(Pančevac/Kurir sport/Mondo)

ISTRAGA NAPADA NA DELEGACIJU KK CRVENA ZVEZDA Policija u Zadru privela dve osobe

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.