GRADSKA BIBLIOTEKA PANČEVO: Promocija romana Mirka Demića „Ruža pod ledom“ 16. novembra

19:07

13.11.2023

Podeli vest:

Pančevac

Promocija romana Mirka Demića „Ruža pod ledom“ biće održana u četvrtak, 16. novembra, u 19 sati, u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo.

Gosti:

Mirko Demić, autor
Vule Žurić, književnik
Milan Ljubović, predsednik Udruženja izbeglica Kragujevac

Moderator:

Milena Burčul Mrkela, pesnikinja.

Mirko Demić je rođen u Gornjem Klasniću kod Gline na Baniji. Školovao se u Gornjem Klasniću, Beogradu i Karlovcu. Završio je Vojnu akademiju u Beogradu. Od 1987. do 1991. godine živeo je u Sinju, od 1991. do 1995. u rodnom selu i Glini, a od 1995. živi u Kragujevcu.

Književnim i publicističkim radom bavi se od 1990. godine. Bio je aktivan u Srpskom kulturnom društvu Sava Mrkalj iz Topuskog od osnivanja 1990. pa do 1995. kada je posle hrvatske vojne operacije Oluja Društvo prestalo sa radom. U razdoblju 1996-2002. bio je glavni urednik bibliotečkog lista Kragujevačko čitalište. Od 2002. do 2011. godine bio je glavni urednik časopisa za književnost Koraci iz Kragujevca. Bavi se bibliografskim radom. Član je Srpskog književnog društva.

Knjiga pripovedaka Molski akordi mu je prevedena na makedonski jezik, a delovi proze i eseji na engleski, nemački, poljski i ukrajinski jezik.

U romanu Ćutanja iz Gore, za koji je dobio Nagradu „Meša Selimović“ za najbolju knjigu na srpskom jeziku 2017. godine centralna tema je sudbina Srba iz Hrvatske.

GRADSKA BIBLIOTEKA PANČEVO: Promocija dve knjige o vojnim letačima i pilotskoj školi 13. novembra

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.