TRAGEDIJA KOD VELIKE PLANE Putnički voz naleteo na automobil, vozač kola poginuo! Pokušao da zaobiđe spuštene polubranike i pređe preko pruge!

11:48

14.11.2023

Podeli vest:

printscreen/RTS

Vozač automobila pogionuo je danas na pružnom prelazu između Velike Plane i Markovica kada je na njega naleteo puntički voz.

– Danas u 8.55 sati, između Velike Plane i Markovca, na putnom prelazu koji je obezbeđen automatskim polubranicima sa svetlosnom i vertikalnom drumskom signalizacijom, putnički voz naleteo je na automobil i u toj nesreći poginuo je vozač drumskog vozila – navodi se u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije.

Prema informacijama sa lica mesta, do nesreće je došlo kada je vozač automobila pokušao drumskim vozilom da zaobiđe spuštene polubranike i pređe preko pruge, iako su rampe zabranjivale dalju vožnju.

Automatski polubranici su u trenutku nesreće bili ispravni i radili, a rampe spuštene.

– U drumskom vozilu nije bilo drugih putnika, osim vozača koji je nastradao. Na mestu nesreće su pripadnici MUP-a, Hitna pomoć, kao i predstavnici Železničke komisije za vanredne događaje. Železnički saobraćaj na ovom delu niške pruge trenutno je u prekidu – navodi se.

Infrastruktura železnice Srbije izražava saučešće porodici nastradalog i ovaj put još jednom ponovo upozorava i apeluje da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se ne prelazi preko pruge ukoliko su rampe spuštene i da se u saobraćaju bude pažljiv i odgovoran prema sebi i drugima.

To je jedini način da se ovakve nesreće izbegnu i sačuvaju ljudski životi.

(Pančevac/Kurir)

HAPŠENJE U BEOGRADU: Muškarac vičući uleteo u dvorište džamije pa zaposlenom pretio skalpelom

MUP O ZLOČINU U KRUŠEVCU: Zoran krvavi pir počinio nelegalnim oružjem

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.