VELIKA ULAGANJA DRŽAVE U ZDRAVSTVO: Predsednik Vučić obišao Dom zdravlja u Kruševcu

17:23

07.12.2023

Podeli vest:

printscreen/TV Pink

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obilazi Službu za radiološku dijagnostiku Doma zdravlja u Kruševcu. U Domu zdravlja prisustvuje ministraka zdravlja Danica Grujičić i dvadeset lekara koji su radili u kovic centru, a koji su dobili ugovore na neodređeno.

Na samom početku predsednik je pitao prisutne lekare da li su zadovoljni.

– Uložili smo ogroman novac u kliničke centre u Beogradu, Nišu, gradi se mnogo bolnica, domova zdravlja, stižu mamografi, nastavićemo sa inovativnim lekovima i lečenjem retkih bolesti – rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je objasnio da grad u kome se danas nalaze nije isti već da se promenio i dodao da Srbija mora da se razvija svuda, te da Srbija nije samo Beograd i Novi Sad.

printscreen/TV Pink

Tokom obilaska Doma zdravlja predsednik je razgovarao i sa lekarima koji su danas obavili prve preglede mamografa u ovoj ustanovi danas.

– Samo moramo da kažemo ženama da kada dođu da time spasavaju svoje živote – rekao je predsednik.

Vučić navodi da je mnogo bolnica urađeno do sada, ali da mora još da se radi.

– Svako ulaganje i u samo lečenje, ali i prevenciju je važno. Izvojićemo mnogo veće cifre.

Predsednik je rekao da je razgovarao sa roditeljima dece obolelih od retkih bolesti i da je video koliko njima znači pomoć koju su dobili od države.

– Veliki novac smo uložili u lekove za retke bolesti. Kada sam razgovarao sa roditeljima dece koja imaju retke bolesti, video sam da njihovoj sreći nema kraja. To je cilj ovoga što radimo – istakao je Vučić.

On kaže da je sve što želi to da samo jedan od ratova koji su u toku u svetu prestane, i da će onda sve biti dobro.

printscreen/TV Pink

– Ja mogu da vam kažem da ćemo mi ovde moći da zaposlimo i nove tehničare, i da donesemo mamografe nove – kaže predsednik.

Predsednik je rekao da sada mnogo manje i lekari i medicinske sestre odlaze iz Srbije, a da će se to smanjiti još povećanjem plata.

Danas sam svojom „škodom“ otvorio ovih 10-11 kilometara Moravskog koridora, to je velika i vredna stvar, dodaje predsednik.

– Mnogo stvari ćemo uraditi, ako hoćemo da sačuvamo ljude i dolini Rasine. Sem hale i bolnice, ne znam šta ste još tražili – dodaje on.

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA NIN: Pobedićemo sami, neće nam trebati ni SPS ni manjine

(Pančevac/Novosti)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.