PREMIJERKA BRNABIĆ SA PREDSTAVNICIMA SINDIKATA SRBIJE: Nastavak razgovora o unapređenju uslova rada svih zaposlenih

15:50

08.12.2023

Podeli vest:

printscreen/Instgaram/anabrnabic

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima Sindikata uprave Srbije.

Ovaj sastanak je nastavak razgovora premijerke i sindikata koji je dogovoren početkom ove sedmice kako bi zajedničkim snagama predložili konkretne mere za dodatno poboljšavanje uslova rada svih zaposlenih u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi.

Vlada Republike Srbije uputiće preporuku svim jedinicama lokalne samouprave za isplatu jednokratne pomoći zaposlenima u iznosu od po deset hiljada dinara, ukoliko za to imaju sredstava u budžetima.

Premijerka Brnabić je istakla da je Vlada saglasna sa predlogom sindikata da zaposleni sa srednjom i nižom stručnom spremom u lokalnoj samoupravi od 1. januara 2024. godine osnovicu uvećaju za 401,88 dinara neto, umesto za 384,41 dinara neto.

Predstavnici sindikata odmah će započeti razgovore sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouoprave u vezi sa uvećanjem dnevnica za službena putovanja zaposlenih. Sindikat i Ministarstvo će izraditi zajednički predlog o visini tih dnevnica, kako za službena putovanja u okviru Srbije, tako i za službena putovanja u inostranstvo.

Sastanku je prisustvovao i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, koji je nakon ovog sastanka odmah nastavio razgovor sa sindikatom u vezi sa koeficijentima, na osnovu kojih će se obračunavati plate svim zaposlenima u državnoj upravi i lokalnoj samoupravi.

MINISTAR MALI: Novac srednjoškolcima na današnji dan isplatile 22 lokalne samouprave, sutra će još

(Pančevac/Kurir.rs)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.