ZAVRŠENO ASFALTIRANjE DVEJU ULICA U DOLOVU Građani izabrali šta im je najvažnije

11:22

14.12.2023

Podeli vest:

Pančevac

Asfaltiranje dolovačkih ulica Jona Balana i Put za Pesak u dužini od jednog kilometra završeno je.

U Dolovu je tada bila i gradska menadžerka Maja Vitman, koja je razgovarala s radnicima na terenu, kao i s novinarima potom. Ona je najpre kazala da sledi postavljanje bankina od kamenog agregata u širini od pola metra sa obe strane dveju ulica. Dodala je:

– Ove dve ulice su delegirali građani preko Mesne zajednice Dolovo, jer su im od velike važnosti. Preko projekta javno-privatnog partnerstva samo u Dolovu smo uradili jedanaest ulica u dužini od devet kilometara, što je neverovatan uspeh. Ova 2023. godina još jedna je fantastična godina kada se radi o izgradnji putne infrastrukture u gradu i naseljenim mestima. Od samog početka godine do danas nismo stali s radovima, u kontinuitetu ih izvodimo. Budući da smo pored rehabilitacije puteva izveli i izvodimo i velike infrastrukturne projekte, pokazali smo da se mogu rešiti višedecenijski problemi ako se ima jasna strategija i vodi računa o ravnomernom ulaganju.

Maja Vitman je zahvalila višim nivoima vlasti na podršci, izuzetnoj saradnji i sufinansiranju, čime su obezbeđena sredstva za izvođenje radova, i rekla je da su gradski čelnici veoma zadovoljni vođenjem politike na lokalnom nivou i opredeljenim novcem iz gradskog budžeta za asfaltiranje ulica u naseljenim mestima. Podsetila je na to da je u toku tri godine trajanja projekta javnog-privatnog partnerstva u samom Pančevu i naseljenim mestima asfaltirano ukupno 178 ulica, odnosno 90,8 kilometara puteva. Radovi su u toku u Banatskom Novom Selu, Omoljici, Starčevu i Jabuci, a završeni su u Banatskom Brestovcu i Kačarevu. Poručila je da se ovde neće stati pošto ima još prilično posla i da se raduje novim ulaganjima.

Gradska menadžerka je govorila i o ostalim investicijama koje su realizovane u Dolovu. Naglasila je:
– Nakon nekoliko decenija otvorili smo vrtić za decu uzrasta od tri i po do šest godina, uradili smo atarske puteve, rešavali pitanje uređenja deponije, rekonstruisali dva trga i izveli radove na sportsko-rekreativnom centru. U  toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove kapele na severnom groblju.
Na kraju je Maja Vitman zahvalila Dolovkama i Dolovcima na fantastičnoj saradnji, razumevanju i strpljenju tokom izvođenja dosadašnjih radova.
(Pančevac)
Grad Pančevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.