MAJA VITMAN OBIŠLA RADOVE U OMOLJICI: Drago nam je što ispunjavamo obećanja! Asfaltirana Ulica Patrijarha Čarnojevića, počeli radovi i na pijaci! FOTO i VIDEO

13:57

30.10.2023

Podeli vest:

Pančevac

Menadžerka Grada Pančeva Maja Vitman obišla je danas radove u Omoljici u Ulici Patrijarha Čarnojevića, kao i radove na površini na kojoj se nalazi pijaca sa parkinzima.

Ovim krugom radova u Omoljici se rade dve ulice i to Savska u dužini od skoro 500m i Arsenija Čarnojevića u dužini od 120m, kao i uređenje javne površine na kojoj se nalazi pijaca sa parkinzima površine 1700 kvadratnih metara.

Pančevac

Grad je putem projekta Javnog-privatnog patnerstva asfaltirao 25 ulica u Omoljici, a na teritoriji grada i naseljenih mesta ukupno 174 ulice, odnosno 88,3 km puteva.

– Ovo je fantastičan podatak i značajna ulaganja koja je ova vlast sprovela. Nakon asfaltiranih ulica u Kačarevu, nastavljamo sa asfaltiranjem i u drugim naseljenim mestima. Putna infrastruktura je od velikog značaja za naše sugrađane. Radujemo se da naseljena mesta dobijaju asfalt u gotovo svakoj ulici i da višedecenijske probleme rešavamo, rekla je Maja Vitman.

U Savskoj ulici u dužini 470 m i Ulici Arsenija Čarnojević u dužini 120 m nasut je sloj kamenog agregata i urađena su dva sloja novog asfalta.Danas se izvode radovi na asfaltiranju ulice Arsenija Čarnojevića. Na pijaci je uklonjen stari beton,urađen iskop i nasipanje kamenim agregatom i rade se pripreme za postavljanje ivičnjaka i asfaltiranje u površini 1700 kvadratnih metara. Ostaju takođe da se završe bankine od kamenog agregata širine pola metra u ulicama Savskoj i Arsenija Čarnojevića.

Pančevac

– Pomenute dve ulice su dugo čekale na svoj red. Drago nam je da kao lokalna samouprava u saradnji sa Mesnom zajednicom ispunjava obećanja koja smo dali. Što se tiče radova na pijaci, ona će dobiti nov izgled. Važno je mesto okupljanja vezano za prodaju voća, povrća, a služi i kao stočna pijaca. Pored stanovnika Omoljice, ovu multifunkcionalnu pijacu koriste i meštani Ivanova, Banatskog Brestovca, Skorenovca i Pločica, ističe Vitman i dodaje:

Pančevac

– Građani Omoljice i Mesna zajednica aktivno učestvuju u saradnji sa gradom i delegiranju
priorite. Ovakav odnos ima neprocenjivu vrednost. Radimo fazno, kako bismo ispoštovali svako naseljeno mesto, kako ove godine tako i u poslednje tri, od kad je projekat Javnog-privatnog partnerstva stupio na snagu. Prioriteti građana su nam na prvom mestu i tako planiramo sve strateške projekte. Budžet grada je stabilan i sredsva su obezbeđena da radove uspešno završimo. Upravo zajednička zalaganja u saradnji sa gradonačelnikom, nam omogućava da efikasnije i bolje radimo za dobrobit zajednice.

Pančevac

U prethodne tri godine u Omoljici je urađena rehabilitacija kolovoza na još 23 ulice u dužini od oko 6,6 kilometara i to: Ulica Žikice Jovanovića Španca (398,94m), Ulica Avalska (481,88m), Ulica Zadružna (279,16m), Ulica Proleterska (394,40m), Ulica Josifa Pančića (370,26m), Ulica Desanke Maksimović (210m), Ulica Balkanska (300,00m), Ulica Vranjanska (300m), Ulica Vatrogasni trg (100m), Ulica Prvomajska (122m), Ulica Ive Andrića (115m), Ulica Cerska (148m), Ulica Dunavska (165m), Ulica Vuka Karađžića (195m), Ulica Uroša Predića (150m), Ulica Banatska (490m), Ulica Radnička (80m), Ulica Miloša Obrenović (320m), Ulica Bihaćka (380m), Ulica Rasinska (400m), Ulica Kapetana Jefte Barajića (376m), Ulica Petra Kocića (530m) i Ulica Ponjavička (250m).

Pančevac

To znači da je u prethodne tri godine rehabilitovano oko 7,5 km što kolovoza,parkinga i trotoara.

(Pančevac/Mirko Popović)

MINISTAR VESIĆ I GRADONAČELNIK STEVANOVIĆ NA BAVANIŠTANSKOM PUTU: U kratkom roku dobili smo saobraćajnicu kojom je zadovoljstvo kretati se! FOTO i VIDEO

VITMAN: U toku asfaltiranje Prvomajske ulice u Kačarevu

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.