MULTIMEDIJALNA IZLOŽBA „ALISA U ZEMLJI ČUDA“ NA ADI CIGANLIJI

Beograd se od ove godine postavkom multimedijalne izložbe na otvorenom „Alisa u zemlji čuda“ pridružio porodici evropskih gradova koji u zimskoj sezoni, zahvaljući poznatom projektu “Garden of Lights”, uvode najmlađe, ali i sve ostale u svet mašte.

11:06

16.12.2023

Podeli vest:

Garden of lgihts
Printscreen/YT

Postavka “Alisa u zemlji čuda” u Beogradu je svetleća, tajna bašta koja će vas preneti u svet bajke i mašte devojčice Alise, koja veruje u uređenu stvarnost, ali joj ovo magično putovanje menja percepciju.

Na ovoj izložbi, posetioci imaju priliku da na Adi Ciganliji prate svetleće staze, provire u Zečju jazbinu, upoznaju nasmejanu Češirsku mačku, Ludog šeširdžiju, gospodina Gusenicu i zajedno sa njima učestvuju u ludoj popodnevnoj zabavi, a konačno i da posete Kraljicu-Srce u njenom zamku. Tu su i svetleće vinove loze, multimedijalna livada i tunel koji na veran način prikazuju sve segmente romana iz 1865. godine, koji je napisao engleski pisac Čarls Latvidž Dodžson, pod psedonimom Luis Kerol.

Prelepa priča autora Luisa Kerola o odrastanju i učenju o svetu “Alisa u zemlji čuda”, ne predstavlja svet onakvim kakvim ga vidimo svaki dan, već ga prikazuje u snu, a snovima vladaju drugačiji zakoni. Spektakularne svetlosne instalacije, sa punim zvučnim zapisom u okviru svetlosne bašte, odvešće vas u svet bajki. Priča se poigrava s logikom na način koji joj je obezbedio dugotrajnu popularnost kako kod dece, tako i kod odraslih.

Ova postavka ima za cilj i da kroz priču o Alisi pokaže koliko je važno razvijati maštu i kreativnost – ne samo kod dece, već tokom celog života.

Beograd se od ove godine postavkom multimedijalne izložbe na otvorenom „Alisa u zemlji čuda“ 2023/24. pridružio porodici evropskih gradova koji u zimskoj sezoni, zahvaljući poznatom projektu „Garden of Lights“ na uspešan način uvode najmlađe, ali i sve ostale u svet mašte.

(Pančevac/Danas)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.