POKRAJINSKA IZBORNA KOMISIJA ODLUČILA: Ponavljanje izbora na pet biračkih mesta u AP Vojvodini

15:26

21.12.2023

Podeli vest:

Pančevac

Pokrajinska izborna komisija donela je odluku o ponavljanju izbora na pet biračkih mesta u Vojvodini. Glasaće se 30. decembra.

Predsednik PIK-a Rajko Marinković rekao je da je na današnjoj sednici odluka doneta po službenoj dužnosti i izbori će biti ponovljeni u subotu, 30. decembra.

„To su biračka mesta gde smo mi bez postupanja po prigovorima nego na osnovu uvida u dokumentaciju utvrdili da treba da se ponište rezultati glasanja“, rekao je Marinković.

Glasanje se ponavlja na biračkom mestu broj 8 na teritoriji opštine Plandište, na biračkom mestu broj 34 na teritoriji Grada Zrenjanina, na biračkom mestu broj 70 u Pančevu, na biračkom mestu broj 7 u Kuli i broj 21, „Dom kulture Crvenka“, takođe na teritoriji opštine Kula.

Marinković je objasnio i da zahtev opozicije za ponavljanje izbora na svim biračkim mestima nema pravno utemeljenje, da PIK nema ovlašćenja da poništi celokupan izborni postupak.

„Teoretski se mogu poništiti sva biračka mesta, ali podnosilac takvog zahteva mora ovaj zahtev da podnese pred 45 lokalnih komisija“, kazao je Marinković.

Glasački listići za glasanje birača na ponovljenim izborima štampaće se u roze boji, a kontrolni list za proveru ispravnosti biće bele boje. Biće utvrđeni i novi birački odbori.

RIK ODLUČIO DA SE GLASANJE PONAVLJA NA 30 BIRAČKIH MESTA Dimitrijević: Nismo nadležni za izbore u Beogradu

(Pančevac/RTS)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.