DODELJENE STIPENDIJE: Patrijarh Porfirije uručio 35 stipendija studentima i đacima iz porodica koje imaju četvoro i više dece

20:28

25.12.2023

Podeli vest:

printscreen/YT/RTS

Patrijarh srpski Porfirije dodelio je 35 stipendija studentima i đacima koji se ističu postignutim rezultatima u školovanju, a potiču iz porodica sa četvoro i više dece. Godišnje stipendije, u iznosu od 180.000 dinara, iz namenskog su fonda pri Zadužbini Sime Andrejevića Igumanova.

U Patrijaršijski dvor došli su sa porodicama. Luka i Simona stipendiju dobijaju drugi put.

U Patrijaršijski dvor došli su sa porodicama. Luka i Simona stipendiju dobijaju drugi put.

„Imam tri brata i dve sestre. Ja sam drugi po starini. Dosta znači, skinem teret sa majke i oca, da imam da kažem za neke svoje hirove i izlaske“, kaže Luka Trninić, student mašinstva Univerziteta u Novom Sadu.

„Stipendista sam bila i prošle godine. Ovo nama stvarno mnogo znači i velika je pomoć“, dodaje Simona Jakšić, studentkinja psihologije.

Vasilije Hadži Purić, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu, ostvario je uspehe na takmičenjima iz matematike, fizike i inoformatike. „Stipendiju planiram da uplatim neki kurs da usavršim učenje“, navodi Vasilije.

Stipendisti su u obavezi da i dalje budu odlični đaci i studenti.

„U okviru fondacije ‘Sima Igumanov’ iz koje stipendiramo i 100 dece sa Kosova osnovali smo i posebnu liniju, poseban segment za koji nadamo se da će imati sve više i više sredstava i u koje će se uključiti i drugi ljudi iz kojeg osećamo potrebu i dužnost da treba da pomognemo i porodicama koje imaju više dece, tj. onoj deci koja hoće da uče i koja se trude da daju najbolje od sebe“, poručio je patrijarh srpski Porfirije.

Prošle godine je iz ovog fonda uručeno 13, a ove 35 stipendija. Zato se dobrotvori nadaju da će sledeće godine moći da nagrade još više mladih.

(Pančevac/RTS)

OSMEH VOJVODINE Vučić obilazi radove

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.