PANČEVO: Predstavljanje knjige „Alhemija bombe“ 25. januara u Kulturnom centru

09:23

10.01.2024

Podeli vest:

Milan Šupica

U foajeu Kulturnog centra Pančeva, 25. januara biće predstavljena knjiga „Alhemija bombe“ autora Slobodana Bubnjevića, sa početkom u 19 sati.

Nije neophodno da poznajete strukturu atomskog jezgra ili da razumete silinu lančane reakcije, dovoljno je samo da neko u prostoriji izgovori jednu od tih zastrašujućih reči – Hirošima, Černobilj, Fukušima – i zli dusi nuklearne fizike odmah će izviriti iz mračnih uglova. Ova knjiga prikazuje dramatičnu istoriju nuklearne ere kroz 20 takvih strašnih toponima, raznolikih lokacija na planeti gde je korišćenje energije atoma ostavilo trajne ožiljke i preraslo u simbole savremenog doba.

KC Pančevo

Pisana raskošnim stilom, uz obilje zanimljivih priča, anegdota i neočekivanih uvida o svetu oko nas, „Alhemija bombe” je putovanje uzbudljivije od mnogih romana, tokom kog se smenjuju zgodne naučnopopularne lekcije sa špijunskim i akcionim zapletima.

Uvodeći čitaoca u naučnu istoriju kroz sporedni, radioaktivni ulaz, pisac i fizičar Slobodan Bubnjević prikazuje kako bombe gospodare životom svakog od nas i kako treba razumeti svet koji je naučno znanje nepovratno promenilo.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.