DOJČINOVIĆ: Trening centar biće jedan od najsavremenijih u Srbiji

10:35

19.01.2024

Podeli vest:

Privatna arhiva

Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole „Pančevo“ najavio je da je za novembar sledeće godine planiran završetak radova na izgradnji trening centra, novog objekta koji će umnogome olakšati svakodnevni rad ove obrazovne ustanove, dok će benefite osetiti i privreda Pančeva, ali i celog južnog Banata.

„Cilj je da Pančevo postane jedan od najvećih privrednih centara u Srbiji i da u naš grad, pored već postojećih, nastave da dolaze velike kompanije. Poslovanje ovih kompanija je umnogome zavisno od kvalifikovanog kadra koji oni zahtevaju, a mi u Pančevu posedujemo. Izgradnja ovakvog trening centra će omogućiti da mi zadovoljimo potrebe kompanija za kvalifikovanim kadrovima, ne samo za kompanije koje sada već posluju u našem gradu, već i za kompanije koje će u budućnosti dolaziti u Pančevo. Prisutnima se obratila i direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje prof. dr Gabrijela Grujić, koja je dodala da će novi trening centar, za koji je Vlada Srbije opredelila dva miliona evra a koji će, kako je rekla, biti jedan od najsavremenijih takvih centara u Srbiji, predstavljati komparativnu prednost u sticanju znanja i veština“, rekao je Dojčinović za Start013.

Direktor Dojčinović navodid da  sve što je Mašinska škola postigla, uradila u saradnji sa Gradom Pančevom, sa kojim je ostvarena veoma dobra saradnja na svakom polju.

– Novi trening centar će mnogo značiti i dualnom obrazovanju jer će se mnoga mikro, mini i srednja preduzeća koja nemaju potrebne prostorije, moći koristiti prostorije novog centra za obuku i rad sa učenicima, naravno, zajedno sa njihovim instruktorima i našim nastavnicima. Mi smo jedna od prvih škola u Srbiji po dualnom obrazovanju a značajnu ulogu smo imali i u donošenju propisa o dualnom obrazovanju, među kojima su i najnovije izmene zakona iz septembra ove godine – napominje naš sagovornik i dodaje da je u toku nova prijava privrednika za dualno obrazovanje.

(Pančevac/Start013)

SVI NA TAMIŠ! Plivamo za Časni krst

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.