ŽELEZNIČAR ZAVRŠIO PRIPREME NA KIPRU Već u subotu navijamo za dizelku protiv rumunskog drugoligaša Vitorul Panduri

09:07

29.01.2024

Podeli vest:

FK Železničar

Fudbaleri Železničara odigrali su poslednju kontrolnu utakmicu na Kipru, kojom su i završene pripreme dizelke na rajskom ostvru. Snage su odmerili Spartak i Železničar, a trijumfovali su Subotičani s minimalnim rezultatom od 1:0. Bila je to dobra provera, iako rezultat ne ide u korist Želje, verovatno i najbolja tokom proteklih deset dana.

Trener Nenad Mijailović odlučio je da utakmicu počne tim koji su činili: Milan Mijatović, Bojan Balaž, Vojislav Stanković, Marko Konatar, Stefan Hajdin, Ivan Lakićević, Dušan Pantelić, Branislav Knežević, Dario Grgić, Lazar Romanić i Jevgenij Pavlov.

Svoju šansu sa klupe ovoga puta čekali su Aleksandar Stanković, Ognjen Lukić, Stefan Obradović, Marko Gajić, Mirko Milikić, Stefan Purtić, Pavel Čižik, Mateja Zuvić, Strahinja Jovanović, Veljko Mirosavić, Ndiaje Maisa, David Ivić i Aleksandar Kahvić.

Ono što može da raduje jeste da su igrači pripreme završili bez težih povreda.

– Svi momci koji su došli sigurno da će imati ulogu u ovom timu jer smo ih i želeli. Poseduju kvalitet koji ćemo pokušati da iskoristimo na maksimalan način. Na njima je da se dokažu i pružaju dobre igre, ali ono što me raduje jeste vest da će nas po povratku u Pančevo dočekati još novajlija što je dobro – ističe Mijailović.

Prvo poluvreme proteklo je u dobroj borbi, ali između dva šesnaesterca, pa izglednih prilika za pogodak nije bilo.

Jak tempo meča nastavljen je i posle odmora, sa mnogo duela i mnogo trčanja, a Spartak je do pobede stigao u finišu utakmice, u 82. minutu, kada je Rošvić bio najviši u skoku i udarcem glavom poslao loptu u Željinu mrežu.

„Bila je ovo odlična provera, prava takmičarska utakmica, sa mnogo trčanja i međusobnih duela. Mislim da smo videli bolju predstavu nego protiv Mladosti iz Lučana i siguran sam da će nam ova kontrolna utakmica mnogo značiti. Rezultat u ovoj fazi priprema nije primaran, najvažnije je da ekipa pokazuje progres. Siguran sam da ćemo svakog narednog dana izgledati sve bolje. Sutra se vraćamo za Pančevo, a posebno me raduje što će nas po povratku dočekati još nekoliko pojačanja“,  istakao je trener Železničara Nenad Mijailović.

Ono što može da raduje jeste da su igrači pripreme završili bez težih povreda.

– Svi momci koji su došli sigurno da će imati ulogu u ovom timu jer smo ih i želeli. Poseduju kvalitet koji ćemo pokušati da iskoristimo na maksimalan način. Na njima je da se dokažu i pružaju dobre igre – ističe Mijailović.

Iduće subote, 3. februara u Pančevu igramo protiv rumunskog drugoligaša Vitorul Panduri.

(Pančevac)

PANČEVCI, PRED VAMA JE VEDAR JANUARSKI DAN Najviša dnevna temperatura do 6 stepeni

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.