AMBASADOR BRAZILA POSETIO NOVOSADSKI SAJAM: Srbija prepoznata kao zemlja sa najvećim potencijalom u vezi sa temom biogoriva

15:39

29.02.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Ambasador Brazila, Žoze Maura Kouto potvrdio je na današnjem sastanku sa generalnim direktorom Novosadskog sajma Nikolom Lovrićem, da će u okviru predstojećeg Poljoprivrednog sajma, ambasada organizovati forum na temu biogoriva na kojem se očekuje učešće najpriznatijih stručnjaka iz Brazila i Indije.

U perspektivi, ova tema će biti jedna od ključnih o kojoj će se razgovarati kako u svetu tako i kod nas, a Novosadski sajam će biti pravo mesto za održavanje događaja tog tipa.

Posle Sjedinjenih Američkih Država, Brazil je drugi najveći proizvođač biogoriva na svetu, rekao je ambasador Žoze Maura Kouto. Zbog globalnih klimatskih ciljeva i smanjenja emisije ugljen-dioksida u sektoru transporta, mnoge regije u svetu, prelaze na obnovljiva goriva. Koristeći alternativna goriva, Brazil godišnje uštedi 120 milijardi dolara, rekao je ambasador.

Naglašena je važnost Srbije koja je prepoznata kao zemlja sa gotovo najvećim potencijalom u Regionu kada je ova tema u pitanju.

Ovogodišnji Međunarodni poljoprivredni sajam, biće priređen od 18. do 23. maja, uz podršku Partnera Evropske unije. Generalni sponzor priredbe je Globos osiguranje, Zlatni sponzor Al Dahra.

(Pančevac/Dnevnik.rs)

BEGOVIĆ U POSETI IRI TAMIŠ: Jaki poljoprivredni instituti važni za Srbiju

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.