NULTA TOLERANCIJA ZA RIBOKRADICE Pljušte prekršajne i krivične prijave

09:35

06.03.2024

Podeli vest:

Vode Vojvodine

Ribočuvari JVP „Vode Vojvodine“ su tokom poslednja dva meseca prilikom redovnih i vanrednih kontrola delova ribarskih područja Srem, Banat i Bačka, koji su pod ingerencijom JVP“ Vode Vojvodine“ pronašli i zaplenili više od 15.000 m mreža korišćenih u nezakonitom ribolovu, desetak samolovnih alata i 6 gumenih čamaca.

Podneto je 10 prekršajnih prijava protiv zetečenih u nelegalnom ribolovu, dok je protiv dvojice, koji su prilikom ribokrađe koristila elektroaparat, podneta krivična prijava od strane MUP-a.

Prijave su podnete i protiv onih  koji su u jednoj od skorašnjih akcija Ribočuvarske službe, na Kikindskom kanalu između Kikinde i Novog Miloševa, bežeći sa lica mesta za sobom ostavili kompletan ribolovni alat i automobil prepun ukradene ribe.

Efikasnom akcijom pripadnika Policijske uprave Zrenjanin, stanice Novi Bečej, a na osnovu dostavljenih podataka od strane ribočuvara, počinioci su pronađeni i privedeni nadležnim organima. Protiv istih će biti podneta krivična prijava za nezakonit ribolov, kao i prijava za falsifikovanje isprava pred nadležnim tužilaštvom.
JVP „Vode Vojvodine“ pridružuju se podnesenoj krivičnoj prijavi, a biće podnet i odštetni zahtev za naknadu štete nanetu ribljem fondu.

(Pančevac)

SJAJNA AKCIJA RIBOČUVARA I POLICIJE Ribokradice se bacile u mulj i vodu, ostavivši sav lopovski pribor! Svi su identifikovani

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.