45 BORAČKIH LEGITIMACIJA ZA VRŠAČKE BORCE Lakić: Direktna komunikacija na terenu ranije nije bila praksa

15:31

06.03.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Grad Vršac, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, organizovao je, u Velikoj sali Gradske kuće, svečano uručenje boračkih legitimacija za 45 boraca.

U ime Grada Vršca, prisustvovala je Maja Ristić Lažetić, član Gradskog veća za socijalna pitanja, koja je istakla da borci koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju uručenju, mogu svoje boračke legitimacije da preuzmu, uz ličnu kartu, u Službi za boračko- invalidsku zaštitu, Gradske uprave Vršac.

Boračka priča je decenijama unazad bila na marginama, ali je u poslednje vreme, zahvaljujući pozitivnoj kampanji, ta situacija sada drugačija, tako da je znatno poboljšan status ratnih vojnih invalida.

– Ova direktna komunikacija na terenu nije ranije bila praksa, a moja je želja da u lokalnim samoupravama širom zemlje razgovaram sa borcima i ratnim invalidima, kako bismo u Ministarstvu kreirali programe na osnovu njihovih potreba i problema”, dodala je pomoćnica ministra u Ministarstvu za rad, zapošljavnje, boračka i socijalna ptanja, Sanja Lakić.

Nakon uručenja, pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Sanja Lakić, porazgovarala je sa borcima o njihovim potrebama, predlozima i sugestijama u cilju daljeg unapredjenja njihovog položaja i statusa.

(Pančevac/RTV Pančevo)

URUČENA 91 BORAČKA LEGITIMACIJA Lakić: Hvala i izvinite

BORAČKE SPOMENICE POSLE 80 GODINA: Majka Nada kojoj su sinovi blizanci poginuli na Kosovu primila prvu Boračku spomenicu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.