ŽIVKA je za volanom KAMIONA prošla pola EVROPE, a kod kuće je čeka 4 dece

14:15

08.03.2024

Podeli vest:

RINA

ČAČAK – Iako je volan teretnjaka dugo bio rezervisan samo za pripadnike mupškog pola, danas hrabre žene ruše sve predrasude. Živka Radovanović koja je kamionom prošla pola Evrope, a kad odloži ključeve stiže da bude uzorna supruga i majka četvoro dece, jedna je od tih žena lavica.

– Kamion vozim 23. godine, vozila sam po čitavoj Evropi, a sada poslednju godinu i po u ovoj firmi vozim kamion kipper. Ovo mi je nekako lakši posao, sve ranije što sam vozila bilo je mnogo teže, jer dok sam putovala Evropom, mora da se spava u kamionu. Sada mi je važno da sam u svojoj zemlji, mada, ko zna možda opet budem vozila za Evropu”, rekla je za RINU ova posebna žena.

Radivši decenijama kao vozač kamiona Živka je je zavolela svoj posao.

– Naravno, kada čovek godinama radi i usavršava se na jednom poslu koji gfa inteesuje, on i zavoli, pa tako i ja radim ono što volim. Kolege su me prihvatile, naravno i ja njih poštujem i funkcionišemo kao porodica. U mom iskustvu višegodišnjeg vozača, naravno da je bilo i težih drumova, naime Šapanija je zemlja koja je negde bila najizazovnija, prvenstveno zbog vrućine”, pojasnila je Živka.

Živka ističe da ne bi trebalo da ima mesta predrasudama, kao i podelama na muške i ženske poslove.

– Ja sam dokaz da ne treba imati predrasude, sve se može stići uz dobru organizaciju, iako sam ja majka četvoro dece, svaka žena treba da radi posao koji voli. Ne treba da se plaši, recimo iz mog iskustva, lakše mi je da vozim kamion, nego auto, pa mislim da ne bi trebalo da ima podela, kaže Živka.

Dakle, u svakom slučaju najvažnije je raditi posao koji volimo, jer ko ima tu privilegiju, taj čitav život odmara.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.