KULTURNI CENTAR PANČEVA U PETAK: Predstavljanje knjige „Vila fazanka“ Bojana Krivokapića

12:15

14.03.2024

Podeli vest:

Pančevac

U petak u 19 sati u Foajeu Kulturnog centra Pančeva, održaće se Književni kafe Kulturnog centra, u okviru kojeg će biti predstavljena knjiga „Vila fazanka“ autora Bojana Krivokapića. O knjizi će razgovarati Jasmina Topić i autor.

Roman „Vila fazanka“ novosadskog autora Bojana Krivokapića, nominovana je za evropsku nagradu za književnost, čime se našla u konkurenciji 13 knjiga iz evropskih zemalja. Roman je kandidovao Srpski PEN centar, a ime dobitnika prestižne književne nagrade, biće poznato 4. aprila.

 

Po povratku iz inostranstva, gde je provela skoro ceo radni vek, Ana, glavna junakinja ovog romana, kupuje stan „s pogledom na Dunav i Dom armije”. Pokušava da se udomi, ali joj ptice iz prošlosti ne daju mira. Jednog avgusta odlazi na sever ravnice, u Vilu Fazanku, da pričuva kuću i psa svoje najbolje prijateljice. To je početak grozda priča, susreta i odnosa nekih naizgled običnih, ali i vrlo neobičnih likova. Tu je i Granda, mađarska vižla, koja neumorno maše repom.

Ovo je roman o mirnoj ravnici koja bubri kao potkožni prišt, i iz koje glasovi prošlih vremena i nekadašnji stanari stuštenih kuća svojim višeglasjem ne dopuštaju velu zaborava da ih prekrije. Vila Fazanka, u kojoj se jedan u drugi prelivaju ambijent primorski i ravničarski, roman je i o mogućim ljubavima i svetu u kojem gubici ne moraju da nas povuku na dno, već nam otvaraju nove spoznaje i dovode nas do spokoja.

(Pančevac)

KULTURNI CENTAR PANČEVA: Monodrama „Čovečice“ 28. februara na Sceni

KULTURNI CENTAR PANČEVA: Koncert Anete Ilić i Vladimira Gligorića 22. februara na Sceni

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.