MEŠTANI GOLIJE KOD NIKŠIĆA U STRAHU: Ovako izgledaju kuće i štala u epicentru zemljotresa

16:45

14.03.2024

Podeli vest:

RINA

Nikšić – Zemljotres jačine 5.4 stepeni po Rihteru pogodio je Crnu Goru, a na Goliji kod Nikšića bio je epicentar, gde je pričinenjana i najveća materijalna šteta. Jednom od meštana srušila se štala, a mnogi domovia su napukli zidovi. Pokrenuti su odroni i oštećeni krovovi na kućama.

– Ovo je bila besana noć za nas. Kako je zatreslo, posle toga više oko nismo sklopili. Luljalo je jako i dugo. Na našoj kući pričinjena je veća materijalna šteta, zidovi su popucali skroz, kaže za RINU jedan od meštana.

Predsednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević, odmah je sa saradnicima posetio stanovništvo u Goliji, koje je najviše pogođeno sinoćnim zemljotresom.

– Najviše štete je pretrpljeno ovde, u rejonu Golije, gdje je bio epicentar zemljotresa, i mi smo kao odgovorna lokalna samouprava odlučili da ovde dođemo da posetimo meštane i da im ukažemo na činjenicu da je Opština spremna da im pomogne.

Videćemo kolika će biti šteta nakon obilaska, a ovo područje obići će i Komisija za procenu od elementarnih nepogoda. Nakon određenog vremena znaćemo koliko ćemo biti u mogućnosti da pomognemo. Tu smo uvek za naše građane, naglasio je Kovačević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.