MARKUS ZEDER U BEOGRADU Vučić: Srbija predložila 7 VAŽNIH STVARI, ZEDER prihvatio ODMAH

13:06

15.03.2024

Podeli vest:

Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nakon razgovora sa  predsednikom Vlade Bavarske Markusa Zedera izjavio da je Zederu predložio  sedam tačaka za koje kaže da su odmah prihvaćene.

– Razgovarali smo o važnim pitanjima, daljem unapređenju i intenziviranju odnosa sa Bavarskom. Predložila je naša strana sedam važnih stvari, deo je odmah prihvaćen. Ekonomske saradnje, saobraćaja, poljoprivrede, zaštite životne sredine… Zamolio sam da nam pomogne u svim vidovima saradnje sa Tehničkim univerzitetom u Minhenu koji je krov Evrope po uspesima, rezultatima. Predložio sam svaku vrstu saradnje, rekao da smo spremni to i da platimo – kazao je predsednik Vučić.

– Bavarsko državno ministarstvo za ekonomiju upravlja u 30 država sveta, zamolio sam da jedno takvo bude otvoreno i u Beogradu. Svaka vrsta saradnje u IT sektoru je dobrodošla. Cenimo načine na kojima se ministar Bavarske obraća Srbiji i njenim građanima, to je čovek koji poznaje istoriju. Pokazuje poštovanje i u nama vidi partnere i prijatelje. Veliko hvala na poseti i osećajte se kao kod kuće – rekao je Vučić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je predsednika Vlade Bavarske Markusa Zedera koji boravi u radnoj poseti Republici Srbiji.

– Velika mi je čast da ugostim Markusa Zedera, jednog od najuticajnijih ljudi Bavarske i cele Nemačke! Razgovaraćemo o velikim i zahtevnim projektima koji će snažno pokrenuti Srbiju u narednim godinama, kao i o potencijalima dugoročne saradnje sa Bavarskom, koja po snazi i ekonomskom napretku predstavlja glavni zamajac nemačke privrede i primer razvijenim ekonomijama u mnogim oblastima.

Sa ponosom ćemo predstaviti naše planove razvoja Srbije u narednom periodu, uvereni da će investicije, iskustvo i ogromno znanje Markusa Zedera i njegovog tima imati značajan udeo u ostvarenju ciljeva i vizije naše Srbije – napisao je predsednik Vučić u objavi na svom zvaničnom Instagram nalogu.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.