Ovako se to radi: Svi u Papratištu odazvali se inicijativi za renoviranje stare škole

20:30

17.03.2024

Podeli vest:

RINA

Požega – Da se sve može kad se komšije slože, na najbolji mogući način pokazuje nam primer koji stiže iz sela Papratište kod Požege. Dugo su meštani gledali kako u samom srcu sela decenijama propada zgradica u kojoj su se nekada nalazile škola, mesna kancelarija i prodavnica. Potom su odlučili da udruže snage i to renoviraju.

– Ovaj objekat je na neki način i simbol našeg sela. Tu smo se okupljali, provodili jako lepe trenutke i više nismo mogli da gledamo kako propada. Preko 40 godina nije u funkciji. Pokrenuli smo akciju i ono što nas je iznenadilo jeste da su svi meštani oduševljno to prihvatili i donirali su novac, kaže za RINU Milan Cicović predsednik Udruženja meštana sela Papratište.

Kako su od dobrovoljnih priloga već skupili novac, radovi su se već zahuktali, pa se očekuje da će stara orunula gadjevina zasijati punim sjajem.

– Meštani su se stopostotno odazvali našem pozivu, tu je i lokalna samouprava i Mesna zajednica koje su imale sluha za našu iicijativu, tako da će za mesec ipo dana objekat biti renoviran, dodao je Milan.

Selo Papratište jedno je od najlepših na teritoriji opštine Požega, a vredni i pošteni meštani se bave poljoprivredom i seoskim turizmom.

(Pančevac/RINA)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.