OPASNI TRIKOVI TRGOVACA! Evo šta sve rade da bi nam podvalili BAJATO, a to može biti ŠTETNO PO ZDRAVLJE

15:09

31.03.2024

Podeli vest:

pexels

Prodavci u Srbiji često pribegavaju raznim trikovima kako bi privukli kupce i povećali svoj profit, često na štetu potrošača.

Pored čestih prevara poput varanja na gramaži proizvoda ili lažnog reklamiranja popusta, pojedini trgovci dosetili su se i načina koji mogu ugroziti zdravlje potrošača.

Jedan od uočenih trikova jeste prelepljivanje nalepnica sa rokom trajanja proizvoda, što može dovesti do ozbiljnih posledica po zdravlje potrošača.

Naime, piletina sa prelepljenim rokom trajanja može biti opasna po konzumaciju, a pojedini prodavci čak određuju rok trajanja prema datumu merenja, umesto prema datumu proizvodnje.

Na primer, nedavno se na Instagram stranici „moj_beo_grad_“ pojavio video-snimak potrošača koji je otkrio dve nalepnice sa različitim cenama i datumima roka trajanja na pilećem fileu kupljenom u jednom marketu na Zrenjaninskom putu u Borči.

Na jednoj nalepnici stajala je cena od 715 dinara i rok trajanja do 21. marta, dok je ispod nje bila nalepnica sa cenom od 570 dinara i rokom trajanja do 20. marta.

Ova situacija je podstakla potrošače da budu dodatno oprezni prilikom kupovine proizvoda i da uvek proveravaju rok trajanja kako bi izbegli potencijalne prevare i zdravstvene rizike.

Iako su prodavci u Srbiji poznati po svojim trikovima, važno je da potrošači budu informisani i pažljivi prilikom svake kupovine.

(Pančevac/K1info)

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.