MILOJKOV BICIKLOM SPAJA BRISEL I MOSKVU

Dušan Milojkov nakon vožnje bicikla po Evropi za inkubatore za bebe sada svojim pedalirenjem spaja Brisel i Moskvu kako bi pomogao talentovanoj deci iz regionalnog centra „Mihajlo Pupin“.

12:44

29.03.2024

Podeli vest:

Pančevac

Naš sugrađanin Dušan Milojkov, poznat je široj javnosti kao čovek velikih sportskih dometa i, pre svega, kao dokazani humanista. A jedno od njegovih najupečatljivijih dela, koje spaja navedene vrednosti je vožnja biciklom kroz više evropskh zemalja.

On je tada svakodnevno prolazio po 150 i više kilometara, kako bi privukao pažnju onih koji bi pomogli da Opšta bolnica Pančevo dobije inkubatore za bebe.

Pomenuta misija je uspešno okončana, a sada je pred novom u kojoj će pokušati da „pomiri“ Brisel i Moskvu vozeći dvotočkaša od glavnog grada Belgije i Evropske unije.

Na taj način on želi da prikupi sredstva za talentovanu decu iz regionalnog centra „Mihajlo Pupin“.

– Svi smo mi rođeni da budemo dobri. Svako bira sebi svoj put, a moj ide u smeru popularizacije sporta, ekologije i pomoći onima koji ne mogu sami sebi da pomognu. To su uglavnom deca. Tako sam biciklom prešao 8.352 kilometara za 65 dana kroz devet zemalja. Tokom puta obraćao sam se Rotari klubovima iz Evrope, koji su izdvojili značajna sredstva da se kupe inkubatori za pančevačku bolnicu. Inkubatori su stigli u Opštu bolnicu u Pančevu i ja sam zbog toga presrećan – navodi Milojkov.

Taj nesvakidašnji sportski rezultat daje mu snagu da nastavi tamo gde je stao – a to je u Briselu.

– Iz Brisela planiram ove godine da krenem biciklom u junu do Moskve, kako bih uradio još jedno humano delo: da se pomognu deca koja u matematici, fizici, biologiji, hemiji, informatici i ostalim prirodnim naukama osvajaju značajna mesta na srpskim, balkanskim, evropskim i svetskim takmičenjima. U Pančevu postoji Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“, koji okuplja takvu decu, a toj školi potrebna su sredstva za kvalitetni razvoj nauke, informatike i posebno matematike – ističe ovaj plemeniti Pančevac.

On će zbog toga ću preći oko 6.000 km od Brisela do Moskve.

– Na tom putu pokušaću da prikupim sredstva, koja će pomoći toj deci da unaprede svoje znanje i da se na još bolji način predstave, ne samo našoj državi, nego celom svetu. Deca našeg grada Pančeva, južnog Banata, pa i cele Srbije, ponos naše zemlje i najkvalitetniji prirodni resurs za svako društvo. Takvoj deci pokloniću otkucaje svog srca vozeći bicikl 6.000 kilometara – poručuje Milojkov.

Ovo je ujedno i poziv svim ljudima dobre volje da pomognu ovoj plemenitoj misiji.

(Pančevac/Jordan Filipović)

VESLAČKI KLUB „TAMIŠ“ SPREMAN Prva trka već sutra na Adi Ciganliji

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.