PUTARI SAVLADALI NAJVEĆU PLANINU U PRIBOJSKOM KRAJU: Uradili magistralu od Sjeverina do Strmca 

18:46

30.03.2024

Podeli vest:

RINA

PRIBOJ – Preko najveće pribojske planine Javroje,ovih dana postavljeni novi kilometri asfalta,pa asfaltna magistrala stigla gotovo do centra Strmca,jedne od najudaljenijih mesnih zajednica u Opštini Priboj.

Put od Sjeverina do Strmca, radi se etapno,a trenutno se asfaltira deonica od šest kilometara. Radove izvodi „Novi Pazar put“,a sredstva je obezbedila država Srbija.

Asfaltni put od cetra Sjeverina i magistralnog puta,pa sve do Strmca, jedne od najudaljenijih pribojskih mesnih zajednica,decenijama bio samo pusta želja.Trasa duga punih 18 kilometara.Zahvaljujući opštini Priboj i državi Srbiji,poslednjih godina,makadamski put, koji je ručno probijan u prošlom veku,sada etapu po etapu, ustupa mesto dugo željenoj asfaltnoj podlozi.

Krajem prošle godine započeta deonica od šest kilometara od tzv,Kapije pa do mesta Laz,što je svega kilometar ipo do centra MZ Stramc i zgrade osnovne škole,sedamdesetih godina prošlog veka najlepše seoske škole u Srbiji.Ovih dana sa ta deonica i asfaltira.

Trasa puta je četiri ipo metra,asfaltna podloga je širine tri ipo metra,a u krivinama i četiri metra,debljina asfaltnog zastora je sedam centimetara.Bankine se rade od pola metra sa obe strane asfalta,urađeni su propusti,prokopani odvodni kanali,škarpirane obale.

Meštani su zadovljni i zahvalni predsedniku Aleksandru Vučiću i državi Srbiji i veruju da će asfalt u njihovom selu značiti i bolje dane ovog kraja.

Do centra Strmca još kilometar ipo makadmskog puta.Očekivanja su da će i to u perspektivi biti asfaltirano, kao i da će se obnoviti pre koju godinu zapaljena zgrada škole,koja je bila ukras i simbol ovog sela.

A pored sada lakše i brže komunikacije,asfaltni put kroz sela Sjeverina i Strmca,značiće i dalji razvoj poljoprivrede,pre svega malinarstva,razvoj drvne industrije,ali i razvoj seoskog, planinskog, lovnog i svakog drugog turizma,jer su u pitanju predeli gotovo netaknute prirode i nestvarne lepote.

(Pančevac/RINA)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.