DETALJNO OPISALI ZLOČIN Gašić potvrdio da su dvojica Borana priznali ubistvo Danke Ilić

15:36

04.04.2024

Podeli vest:

printscreen/YT

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić potvrdio je danas da su zbog ubistva dvogodišnje Danke Ilić uhapšena dvojica radnika JKP Vodovod Bor.

„Pripadnici MUP-a nakon desetodnevne provere uhapsii su S.J (50) i DD (50) zaposlene u JKP Vodovod Bor osumnjičene da su 26. marta autom ubili dvogodišnju Danku Ilić i telo bacili na deponiju. Počinioci su priznali delo i detaljno opisali zločin. Njima je odreženo zadržavanje do 48 časova“, rekao je Gašić na konferenciji za novinare.

On je dodao da će dvojica Borana biti optuženi za teško ubistvo.

Gašić je u svoje i u ime MUP-a porodici Ilić izjavio saučešće.

Ministar  Gašić ocenio je da su pripadnici policije uradili ogroman posao u otkrivanju nestanka devojčice Danke Ilić,i da je utvrđeno da su kriminalističkom forenzikom praćeni telefon majke, kao i telefoni svih osoba koja se su tuda prolazile.

Majka je u 13:10 časova došla u dvorište, fotografisala decu mobilnim i u 13:22 časa poslala mužu, da bi ga pozvala u 13:41 i rekla da je dete nestalo, a u 13:45 obavestila policiju, koja je na lice mesta došla u 13:59.

Majka je videla vozilo „fiat panda“ borskog javnog komunalnog preduzeća , u kome su, kako se ispostavilo, bili zaposleni SJ. i DD, koji su bili na radnom zadatku.

Vozilo ima GPS i jedna od kamera na okolnim kućama ih je zabeležila u 13:35, dok su u 13:50 časova bili pred kapijom kuće, gde su, ako su objasnili, stali da obave nuždu, a onda su krenuli i devojčicu udarili 30-40 metara od kuće.

Onda je S.J. dete ubacio u zadnji deo vozila i krenuli su dalje, a u 13:57 ih je zaustavio otac devojčice i pitao je jesu li je videli, a odgovorili su odrično.

Potom su otišli na divlju deponiju gde je S. J. bacio telo devojčice. Na deponiji su se zadržali minut i 40 sekundi i vratili se u firmu, rekao je Gašić novinarima.

DEVOJČICA BILA ŽIVA KADA SU JE UDARILI KOLIMA Tačan uzrok smrti male Danke pokazaće obdukcija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.