VUČIĆ POSLE SASTANKA SA ŠMITOM: Srbija se zalaže za dobrosusedske odnose

18:15

04.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/IN/buducnostsrbijeav

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu posle sastanka sa visokim predstavnikom za BiH Kristijanom Šmitom da se Srbija zalaže za dobrosusedske ondose i da podržava Dejtonski sporazum.

„Sa Šmitom sam razgovarao o aktuelnim dešavanjima, evrointegracionim i razvojnim procesima u regionu. Naglasio sam da se Srbija snažno zalaže za dobrosusedske odnose, saradnju i stabilnost, kao i poštovanje međunarodnog javnog prava, koji su neophodni preduslov za svaki dalji ekonomski i društveni napredak“, napisao je Vučić na Instagramu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić je dodao da je ponovio „nedvosmislenu podršku Dejtonskom mirovnom sporazumu“ kojim se ujedno poštuju i teritorijalni integriteti BiH i Republike Srpske u okviru BiH.

„Sve suprotno tome Srbija neće podržati“, napisao je predsednik Srbije.

Šmit je sa svoje strane na društvenoj mreži Iks (X) napisao da ceni konstantnu podršku Vučića suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH.

Dodao je da je s Vučićem imao „dobar i otvoren razgovor“. „Razgovarali smo o svim aktuelnim temama u BiH, sa akcentom na Republiku Srpsku“, naveo je Šmit.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.