Šahisti ŠK „Aljehin“ uspešni na republičkom takmičenju

08:58

08.04.2024

Podeli vest:

Šah klub Aljehin

Dvadesetak članova Šah kluba „Aljehin“ iz Pančeva učestvovalo je na republičkom tamičenje u šahu u Mladenovcu i ostvarilo odlične rezultate. 

Naime, Aljoša Kanački, učenik četvrtog razreda, osvojio je drugo, Nina Jočić, učenica šestog razreda, treće, Andrej Dobričan, učenik petog razreda, takođe treće, Jana Stošić, učenica sedmog razreda, peto  i Nora Jočić, učenica četvrtog razreda, postigla je sedmo mesto.

Podsetimo, na takmičenju je učestvovalo više od 900 takmičara iz osnovnih škola širom Srbije.

Otvoreno je intoniranjem himne „Bože pravde“, a onda se prisutnima prvo obratio direktor OŠ „Momčilo Živojinović“  Miljan Novović.

„Hvala svima što ste došli da upriličite ovaj događaj koji je važan za našu školu. Velika nam je čast što ste došli u ovolikom broju. Takmičarima želim dosta sreće“, rekao je Novović.

Potom je reč imao i velemajstor Branko Tadić.

– Drago mi je da smo okupili više od 900 učesnika. Ovo je trenutno najveći događaj u Evropi i praznik šaha i svi treba da ga slavimo – poručio je Tadić.

Zatim, takmičarima i njihovim roditeljima koji su ispunili tribine školskog dvorišta, obratio se predsednik Šahovskog saveza Srbije, Dragan Lazić.

– Želeo bih da se zahvalim predsedniku Gradske opštine Mladenovac Vladanu Glišiću, direktoru škole Miljanu Novoviću sa svojom ekipom, koji su upriličili ovaj događaj tako da se svi osećamo lepo. Hvala svima koji su se potrudili da ovaj turnir bude organizovan na visokom nivou. Sigurno znate, ali treba podsetiti da je Srbija evropski šampion u šahu. Znate li odakle potiču svi ti naši šahovski uspesi? Pa upravo iz škola. Zato ćemo se truditi da još više unapredimo naš školski šah. Neka najbolji pobede, a oni koji to ne uspeju sada, uspeće sigurno naredni put – zaključio je Lazić.

Na kraju svečane ceremonije, govorio je predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić.

– Dobar dan i dobrodošli u Mladenovac. Hvala Šahovskom savezu Srbije na odluci da se turnir održi baš ovde, a posebno hvala i školi što je ovako organizovala turnir. Broj takmičara garantuje da će ovo biti jedan sjajan događaj. Želim svima da ova manifestacija ostane u lepoj uspomeni. Pošto je sve spremno, proglašavam turnir otvorenim – završio je govor Vladan Glišić.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.