NIJE SVE SAMO SUVI LUKSUZ Na Zlatiboru sve popularnije kampovanje, tu su kamp-kućice i šatori

14:25

11.04.2024

Podeli vest:

RINA

Čajetina – Prepoznat po svojim prirodnim lepotama, ali i brojnim sadržajima Zatibor je već decenijama ucrtan na mapi brojnih turista iz Evrope i sveta. Poslednjih godina naročito popularan je auto-kamp u kom konstatno raste broj posetilaca, pa je tako u odnosu na prethodnu zabeležen rast od čak 63,37.

– Kamp Zlatibor se sastoji od 50 kamp jedinica i više lokacija za šatore, u izuzetno očuvanom prirodnom okruženju površine 1,5 hektara. Zadovoljava standarde za tri zvezdice. Smešten je pored magistralnog puta Beograd – Crnogorsko primorje i udaljen jen 230km od Beograda, 240km od Podgorice i 185km od Sarajeva, kažu za RINU u Turističkoj organizaciji.

Prošle sezone zapažen je veći broj individualnih poseta, dok su kamp posetile i organizovane grupe. Tradicionalno, najveći broj organizovanih grupa u kamp „Zlatibor“ stiglo je iz Holandije, dok su kamp već tradicionalno posetili i gosti iz Češke, Poljske, Slovenije i Velike Britanije. Takođe na nemačkom tržištu beležimo rast i u smislu dolaska novih posetilaca kampa, ali i u smislu povratka starih gostiju – saznajemo u Turističkoj organizaciji Zlatibor, u kojoj se nadaju da će ove godine biti rekordna poseta kampu.

– Svaka parcela ima priključke za vodu i struju, a obezbeđen je i dovoljan broj parking mesta. U letnjikovcu je gostima dostupan roštilj sa pratećom opremom. Pored kamp jedinica, gostima su na raspolaganju i 22 ležaja u 10 soba. Svi sadržaji su prilagođeni osobama sa posebnim potrebama, dodaju u TO Zlatibor.

Dodaju za kraj da su cene u kampu veoma pristojne, ali zavise od toga šta ko od kampera želi da ima u kampu, od broja osoba, da li je u pitanju kamp prikolica ili auto-kuća.

(Pančevac/RINA)

BEOGRADSKI ASFALT ZAMENIO SRPSKIM SELOM: Mirko je somelijer, a sada pravi zlatiborski sir na alpski način

ZLATIBOR OSTAO BEZ JEZERA NA KRALJEVOM TRGU Evo šta je razlog

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.