NISU HTELI DA SE RAZDVOJE Najstariji sijamski blizanci na svetu preminuli u 63. godini

08:41

14.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Lori i Džordž Šapel, najstariji sijamski blizanci preminuli su u 63. godini, u Univerzitetskoj bolnici u Pensilvaniji. Uprkos tome što su imali spojene lobanje, decenijama su prkosili medicinskim predviđanjima i čak uspeli da imaju odvojene uspešne karijere.

Lori i Džordž Šapel rođeni su 1961. godine u Pensilvaniji sa delimično spojenim lobanjama, zajedničkim vitalnim krvnim sudovima i 30 odsto mozga, navodi se u Ginisovoj knjizi rekorda.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели TODAY (@todayshow)

Blizanci su preminuli 7. aprila u Univerzitetskoj bolnici u Pensilvaniji, piše u čitulji koju je na internetu objavilo pogrebno preduzeće „Libensperger funeral houms“. Uzrok smrti nije naveden.

Lori i Džordž nosili su titulu najstarijih živih sijamskih blizanaca na svetu od 2022. godine, ali su takođe postali i prvi istopolni blizanci od kojih se jedan izjašnjavao kao transrodna osoba. Džordž (ranije poznat kao Dori) promenio je pol 2007. godine.

Blizanci Šapel prkosili su svim medicinskim predviđanjima da neće živeti više od 30 godina. Lori i Džordž uspeli su da žive odvojene živote uprkos tome što su bili spojenih glava.

Džordž je uživao u uspešnoj karijeri kantri pevača dok je Lori bila trofejna kuglašica, piše u Ginisovoj knjizi rekorda. Brat i sestra pojavili su se u brojnim dokumentarnim filmovima i gostovli u TV emisijama kako bi govorili o svojim životima i iskustvu zajedničkog života sijamskih blizanaca.

Živeli su u dvosobnom stanu u Pensilvaniji i mogli su da se bave odvojenim zanimanjima i hobijima. Džordž nije mogao samostalno da hoda već se kretao uz pomoć invalidskih kolica koje je Lori gurala.

Na pitanje da li žele da se razdvoje u dokumentarcu iz 1997. godine, Džordž je bio veoma jasan: „Apsolutno ne. Moja teorija je – zašto popravljati ono što nije pokvareno?“.

Iza Lori i Džordža su ostali otac, šestoro braće i sestara, nekoliko nećaka, rodbina i prijatelji.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.