NAGRADA „MEŠA SELIMOVIĆ“: Ovogodišnji laureat Selimir Radulović

11:52

19.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT/Radio-televizija Vojvodine

Nagrada „Meša Selimović“ za knjigu godine, koju 36. put dodeljuju „Večernje novosti“, svečano je uručena na Kosančićevom vencu u Beogradu, na mestu nekadašnje Narodne biblioteke, srušene u nemačkom bombardovanju 6. aprila 1941. godine. Odlukom žirija, nagradu je dobio Selimir Radulović za pesničku zbirku „Zapis na stubu, jerusalimskom“ u izdanju „Lagune“.

U žiriju za dodelu nagrade „Meša Selimović“ ove godine našlo se 59 istaknutih književnih kritičara, teoretičara i istoričara koji su imali težak zadatak – da odaberu najbolju knjigu iz prošlogodišnje produkcije. Prestižno priznanje otišlo je u ruke Selimiru Raduloviću, koji je dobio naklonost 28 članova žirija.

Nagradu, koja se sastoji od skulpture sa likom velikog pisca, povelje i novčanog iznosa, uručio je glavni i odgovorni urednik „Večernjih novosti“ Milorad Vučelić.

Selimir Radulović, pesnik i antologičar, upravnik Biblioteke Matice srpske autor je devet pesničkih knjiga. Nova zbirka duhovne poezije inspirisana je našim istorijskim i kulturnim nasleđem.

(Pančevac/RTV Vojvodine)

ZAGREB: Otvorene prijave za novu sezonu Hojkine FOTOSOFIJE

MAJSKE SVEČANOSTI: Počele pripreme za proslavu naseljavanja Kovačice

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.