OD SMRADA NE MOŽE DA SE DIŠE Bahati pojedinci bacaju leševe uginulih životinja u čačanskom naselju Ljubić

15:49

22.04.2024

Podeli vest:

RINA

Čačak – Bahati pojedinici i dalje ne odustaju, pa od jednog od najlepših delova grada prave divlju deponiju na koju bacaju leševe uginulih životinja. Na svega par stotina metara od spomen-kompleksa Tanasko Rajić i crkve Svetog Cara Lazara na Ljubiću kod Čačka, kao pečurke nikle su divlje deponije koje se protežu na nekoliko lokacija, a sa koji se širi nesnosan smrad uginulih životinja i ostalih otpadaka.

– Vidmo da su prikolicama doteravani ostaci gradjevinskog materijala, uginuli životinjski leševi, kojima se vide iznutrice, ali i ostali otpad. Sve to se nagomilava na lokacima izmedju dva groblja, na kojima ima mnogo ljudi naročito sad uoči Zadušnica, kaže Ratko Nidžović za agenciju RINA, koji svakodnevno prolazi ovim putem.

Meštani čačanskog naselja Ljubić su u višegodnjoj su borbi sa uklanjanjem divljih deponija, jer nesavesni gradjani čak iz centra grada dolaze i upravo na ovom mestu istovaraju sve i svašta.

– Na našu inicijativu postavljeni su kontejneri i reciklažni platoi, koji normalnim ljudima služe za odlaganje smeća. Medjutim, zbog onih koji se bahate praveći divlje deponije postavljene su i video klopke koje hvataju gradjane koji se ogluše o obaveštenja o odlaganju smeća – dodaju ogorčeni meštani Ljubića.

Oni se nadaju da će foto klopke pomoći u otkrivanju vinovnika koji ruže njihov kraj i šalju poražavajuće slike jednog od najlepših delova grada.

(Pančevac/RINA)

OVAKO SE VOLI SVILAJNAC Preko hiljadu volontera čistilo divlje deponije na čak 50 lokacija

EKOLOŠKA KATASTROFA NA SRPSKOJ GRANICI Danonoćno gori divlja deponija kod Rožaja, meštani jedva dišu od smrada

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.