OBNOVA JAVNIH SATOVA U VRŠCU Čebzan: Važno je čuvati i negovati kulturno nasleđe i gradsku baštinu

13:21

24.04.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Grad Vršac, u svom centru, na Trgu Svetog Teodora Vršačkog i na Svetosavskom trgu, ima dva simbolična obeležja – javne satove koji odražavaju puls života u našem prelepom Gradu.

Proteklih dana, zahvaljujući posvećenosti radnika iz Javno komunalnog preduzeća „Drugi Oktobar“, ovi dragoceni simboli su ponovo dobili svoj nekadašnji izged.

“Obnova javnih satova nije samo tehnički poduhvat, već i simboličan čin. Ona predstavlja obnavljanje veza između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti Grada. To je podsetnik na to koliko je važno čuvati i negovati kulturno nasleđe i gradsku baštinu”, istakao je Dejan Čebzan, član Gradskog veća za infrastrukturu.

Kao i svaki drugi objekat koji je izložen vremenskim uticajima i javni satovi zahtevaju redovno održavanje i brigu. Zbog toga je angažovanje radnika održavanja iz JKP „Drugi Oktobar“ bilo od suštinskog značaja. Njihova veština, pažnja i posvećenost, omogućili su da satovi ponovo počnu tačno da otkucavaju vreme, a time i da se nastavi priča o Gradu, koja se proteže kroz vekove.

Javni satovi su više od pukog vremenskog pokazivača. Oni su svedoci vremena, središnje mesto okupljanja i simbol zajedništva. Kroz godine, ovi satovi su postali deo identiteta Grada, obeležavajući važne trenutke, događaje i svakodnevne rituale života Vrščana.

Posebno se ističe uloga Spase Filipovića, penzionisanog radnika Javno komunalnog preduzeća, čije je iskustvo i stručnost doprinelo revitalizaciji ovih dragocenih gradskih ikona. Njegova predanost poslu, bivšem preduzeću i ljubav prema Gradu, inspiracija su svima koji cene i neguju lokalni identitet.

Dok ovi satovi ponovo otkucavaju tačno vreme u srcu Grada Vršca, podsećaju na kontinuitet života i zajedništva koji definišu naš Grad. Bude simbol nade, trajnosti i zajedničke odgovornosti za budućnost koju gradimo zajedno.

Grad Vršac nastavlja da živi svoju priču, uz otkucaje svojih dragocenih simbola.

(Pančevac/Vojvođanski)

RODITELJI, OTVORITE ČETVORO OČIJU Dečak u kladionici prokockao NOVAC OD RODITELJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.