Odlična vest! Za sve kategorije FRILENSERA omogućena automatska OVERA ZDRAVSTVENIH KNJIŽICA

14:15

28.04.2024

Podeli vest:

pexels-alican-helik

Za sve kategorije frilensera Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) je omogućio automatsku overu zdravstvenih knjižica, objavljeno je na portalu www.frilenseri.purs.gov.rs.

Kako je navedeno, overa se vrši svakodnevno pomoću uvezanih informacionih sistema RFZO i Poreske uprave.

Ističe se i da je ova promena rezultat posvećenog zajedničkog rada državnih organa, predvođenih Ministarstvom finansija, na unapređenju uslova rada za frilensere.

Dodaje se da za osigurana lica koja redovno uplaćuju doprinose, a nemaju i dalje overenu knjižicu ostaje mogućnost dostave uverenja Poreske uprave nadležnoj filijali, odnosno ispostavi RFZO prema prebivalištu, na osnovu kojeg će knjižica biti overena.

Podseća se i da se na linku www.rfzo.rs/index.php/osiguranalica/provera-overe-zdrisp može izvršiti provera da li je i do kojeg datuma zdravstvena knjižica overena.

Portal www.frilenseri.purs.gov.rs  je izradio i redovno ažurira NALED u okviru StarTech projekta za promociju inovacija i tehnološkog razvoja u Srbiji, u saradnji sa Vladom Srbije, Ministarstvom finansija i Poreskom upravom Srbije.

Namenjen je za prijavu prihoda fizičkih lica koja ostvaruju prihode od autorskih i srodnih prava i prihode po osnovu ugovorene naknade za izvršeni rad, na koje se porez plaća samooporezivanjem.
()Pančevac/K1info)

Jelena Đoković o roditeljstvu: Delovanje iz straha je recept za veliki promašaj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.