MINI GODIŠNJI ODMOR Ko radi, a ko spaja predstojeće praznike?!

08:16

01.05.2024

Podeli vest:

Pančevac

Za većinu građana Srbije spajanje Praznika rada i Uskrsa koji se obeležava od 3. do 6 maja predstavljaće mini odmor. Prodavnice i trgovine radiće skraćeno radno vreme za Prvi maj i na Veliki petak kao i u subotu 4. maja kada će dežurni prodajni objekti sa prehrambenom robom raditi minimum od 9 do 12 časova ili duže.

Zaposleni u državnim ustanovama neće raditi do 6. maja kao i radnici u prosveti koji su na prolećnom raspustu od 29. aprila i imaju dva dana odmora više.

S obzirom na to da su ova dva praznika vremenski blizu, te se ove godine spajaju i za mnoge su neradni dani.

Zaposleni u državnim ustanovama neće raditi do 6. maja kao i radnici u prosveti koji su na prolećnom raspustu od 29. aprila i imaju dva dana odmora više. Na šestodnevnom mini odmoru su i zaposleni u privatnom sektoru. Najveći privatni poslodavac u Srbiji, kompanija Leoni na mini odmor poslaće svih 12500 radnika u Kraljevu i 3 fabrike u Srbiji. Mnogi se raduju predstojećem odmoru i praznicima.

“Spojiću praznike. Imaću 7 slobodnih dana pošto radim u državnoj instituciji. Tako da, spojiću sigurno i verujem da ću negde uspeti da odem”, kaže jedan sugrađanin.

Državne apoteke će raditi tokom svih prazničnih dana. Benzinske pumpe na putevima prvog i drugog reda rade ionako 24 sata svakog dana, a za praznike u gradovima i naseljima najmanje od 6 do 20 časova. Dežuraće i pošte iako se isplata penzija pomera za 7 maj. Tržni centri i prodavnice imaće izmenjen ražim rada tokom praznika.

Većina trgovinskih radnji sa pretežno prehrambenom robom i asortimanom 1. i 2. maja radiće skraćeno radno vreme od 7 do 12 časova.

Kao i svake godine, većina građana će Uskrs provesti kod kuće i u krugu porodice, dok je 1. i 2. maj tradicionalno rezervisan za kampovanje, izlete i putovanja, a zatim i pripremili Uskršnju trpezu. Mladi će, s druge strane, predstojeće neradne dane iskoristiti kako bi sa prijateljima otišli na izlet, a već tradicionalno rezervisano mesto za tako nešto biće Tamiški kej u Pančevu koji će i ove godine, verujemo, biti prepun.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.