Danas pretežno sunčano, toplo i vetrovito, uveče kiša

Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

08:04

01.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

BEOGRAD – Prvog maja biće pretežno sunčano, toplo i vetrovito, sa umerenim i jakim, a na jugu Banata povremeno i olujnim jugoistočnim vetrom. Jutarnja temperatura biće od 10 do 14 stepeni, a maksimalna od 23 do 25 stepeni.

Posle podne na zapadu i jugozapadu, a uveče i tokom noći ponegde i u ostalim krajevima uz lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom.

Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i psihičkim bolesnicima. Reumatski bolovi i nesanica su očekivani kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

Duvaće umeren i jak vetar, na planinama i u košavskom području povremeno i sa udarima olujne jačine, istočni i jugoistočni.

Najniža temperatura biće od osam stepeni do 14, a najviša dnevna od 22 do 25 stepeni.U Beogradu će tokom dana biti pretežno sunčano, toplo i vetrovito, a uveče i tokom noći na širem području grada uz lokalni razvoj oblačnosti sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom.

Najniža temperatura biće od 12 stepeni do 14, a najviša dnevna oko 24 stepena.

Od 2. do 9. maja uslediće nestabilnije vreme sa češćom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina. Jutarnja temperatura vazduha od 9 do 14 stepeni, a najviša dnevna od 19 do 25 stepeni.

U drugoj dekadi maja očekuje se stabilno i umereno toplo vreme, sa prognoziranom srednjom dnevnom temperaturom do 25 stepeni.

Od 21. do 28. maja zadržaće se umereno toplo, a povremeno se očekuju lokalni kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 16 stepeni, a najviša dnevna od 23 do 26 stepeni.

Do kraja meseca stabilno i toplo, sa srednjom dnevnom temperaturom iznad višegodišnjeg proseka – do 28 stepeni.

Prognozirana količina padavina biće ispod ili u granicama višegodišnjeg proseka za posmatrani period i imaće vrednost od 40 do 60 milimetara, lokalno i više.

(Pančevac)

RADNO VREME ZA PRAZNIKE: Kako će raditi prodavnice i benzinske pumpe za Prvi maj i Uskrs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.