SAČUVAJMO HUMANOST Obeležavanje Nedelje Crvenog krsta počinje gradskom akcijom DDK

08:45

08.05.2024

Podeli vest:

RINA

I ove godine, 8. maja, na dan kada je rođen Anri Dinan osnivač Pokreta, obeležava se Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, pod sloganom – Sačuvajmo humanost.

– Svet u kome živimo suočen je sa izazovima koji dovode do gubitaka, obeležen je sa krizama različitih inteziteta i ishoda. Crveni krst svojim snagama i kapacitetitema je trajno posvećen ideji koja je promenila svet sa ciljem da podržimo ljudsko dostojanstvo, da ublažavamo patnju i pružamo pomoć ljudima koji se suočavaju sa teškim okolnostima u redovnim i vanrednim situacijama ili u vremenu pandemije kao i da promovišemo brigu o zdravlju ali i pravilnom odrastanju mladih, saopštava Crveni krst Pančevo.

Crveni krst Pančevo će svoju kampanju obeležavanja Svetskog dana i Nedelje Crvenog krsta usmeriti na pozivanje sugrađanki i sugrađana da kroz jednostavna humana dela, svojim delom i gestom dobre volje, lokalnu zajednicu u kojoj živimo učine humanijom i boljim mestom za život.

– Svet možemo činiti humanijim tako što ćemo biti pažljivi, slušati svoje sugrađanke i sugrađane, obratiti pažnju na zaštitu čovekove okoline, što ćemo pokloniti svoje vreme nekom drugom ili pružiti direktnu pomoć najugroženijima. Iako nam se mogu činiti malim, ovi postupci mogu napraviti ogromnu razliku za ljude kojima pomažemo. Imaju talasne efekte daleko iznad onoga što smo mogli zamisliti.

S tim u vezi, obeležavanje Nedelje Crvenog krsta započeće redovnom gradskom akcijom dobrovoljnog davanja krvi danas od 9 do 12 časova u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, Žarka Zrenjanina broj 15.

– Dobrovoljni davaoci krvi čuvaju humanost svojim delom i gestom, krv je za nekoga jedini lek, nema zamenu i nema svoju cenu. Uz podršku naših prijatelja donatora, za sve doborovoljne davaoce krvi na današnjoj akciji, pripremljena su skromna iznenađenja u vidu znaka pažnje uz dobre namere da ovoga puta i mi njima pričinimo radost, kao zahvalnost za njihovu pruženu ruku kojom ukazuju na pravac humanosti, dodaju iz Crvenog krsta Pančevo.

(Pančevac)

NE PROPUSTITE  Bazar zdravlja u Narodnoj bašti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.