PESMA EVROVIZIJE Pobedila Švajcarska, Srbija na 17. mestu

00:58

12.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/IN

Nemo iz Švajcarske doneo je treću pobedu toj zemlji na Pesmi Evrovizije. Završnica takmičenja bila je u senci diskvalifikacije predstavnika Holandije Josta Klajna nekoliko sati pre početka večerašnjeg programa. Nastupilo je 25 zemalja. Srbija je zauzela 17. mesto. Hrvatska je na 2. mestu sa ukupno 547 poena. Na trećem mestu završila je Ukrajina sa 453 poena.

Nakon diskvalifikacije predstavnika Holandije Josta Klajna, u konkurenciji za Pesmu Evrovizije ostalo je 25 učesnika. Srbiju je predstavljala Teja Dora sa pesmom „Ramonda“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Eurovision Song Contest (@eurovision)

To su predstavnici Švedske, Ukrajine, Nemačke, Luksemburga, Izraela, Litvanije, Španije, Estonije, Irske, Letonije, Grčke, Velike Britanije, Norveške, Italije, Srbije, Finske, Portugalije, Jermenije, Kipra, Švajcarske, Slovenije, Hrvatske, Gruzije, Francuske i Austrije.

Srbija je Hrvatskoj i Bejbi Lazanji dala 12 poena, dok je 10 poena dala predstavniku Švajcarske.

Večeras će, osim finalista, mogli su da glasaju i gledaoci iz država koje nisu prošle u finale. Mogu da glasaju i gledaoci iz „ostatka sveta“, odnosno iz zemalja koje se uopšte ne takmiče. Iz „ostatka sveta“ moguće je glasati putem sajta esc.vote.

Uprkos isključenju sa takmičenja, večeras su se računali glasovi holandskog žirija, a svoje glasove mogli su da pošalju i gledaoci iz te zemlje.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.