Vučević i Harčenko: Nedvosmislena podrška Rusije Srbiji na međunarodnom planu

13:30

15.05.2024

Podeli vest:

Instagram/MilošVučević

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević danas je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom istakao da je za Srbiju od strateškog interesa očuvanje stabilnosti regiona, kao i da je nacrt rezolucije GS UN o Srebrenici osetljivo pitanje koje ne doprinosi produbljivanju saradnje i izgradnji dobrih susedskih odnosa.
Harčenko je preneo da Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije u očuvanju svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i nedvosmislenu podršku na međunarodnom planu po pitanjima od vitalnog interesa za zemlju, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijer je izrazio zahvalnost Ruskoj Federaciji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na poštovanju međunarodnog prava.

On je istakao da je položaj Srba ugrožen odlukom prištinskih vlasti o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji, koja u velikoj meri otežava život naših građana u južnoj srpskoj pokrajini i udaljava od dijaloga Beograda i Prištine.

Vučević i Harčenko razgovarali su pored ostalog i o zajedničkim projektima i ekonomskoj saradnji.

Harčenko je uručio Vučeviću čestitku predsednika vlade Ruske Federacije Mihaila Mišustina i poželeo mnogo uspeha u radu nove vlade.

(Pančevac/RTV)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.