VELIKI USPEH ĐAKA ŠOSO “MARA MANDIĆ”: Marija i Nada republički prvaci u šahu!

14:28

15.05.2024

Podeli vest:

ŠOSO "Mara MAndić"

Četiri učenika ŠOSO “Mara Mandić” učestvovala su po prvi put na Republičkom takmičenju osnovnih i srednjih škola u šahu, koje je održano u školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ u Zemunu, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, a u organizaciji Zajednica škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Učenici pančevačke škole Marija Radu ( 7. razred), Trajan Čikoš (6. razred), Marko Kostić (8. razred)  i Nada Novakov, učenica prve godine srednje škole pokazali su izuzetnu veštinu i znanje.

U njihovoj pratnji bile su stručni saradnici škole, Alisa Vasić i Slavena Musta.

Na takmičenju su učestvovala 33 učenika osnovnih i srednjih škola iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Zaječara i Zemuna. Učesnici su se nadmetali po pravilima Svetske šahovske federacije (FIDA),  igralo se pet kola.

Naša sugrađanka Marija Radu, osvojila je prvo mesto u kategoriji devojčice OŠ, i tako postala republički prvak u šahu za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Nada Novakov bila je druga u kategoriji devojčice SŠ za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Iako su se lavovski borili do poslednje šahovske figure i ostvarili značajne rezultate i zavidan broj pobeda, Trajan Čikoš i Marko Kostić ovaj put su ostali bez medalja. Vredi istaći da je konkurencija u kategoriji za dečake bila veoma jaka. Prema rečima učenika turnira, škola domaćin je izuzetno lepo i srdačno dočekala i ugostila sve učesnike.

Posebnu zahvalnost ustanova ŠOSO “ Mara Mandić” izriče Predragu Tominu iz šahovskog kluba “Aljehin” koji je svojim radom i entuzijaymom doprineo da đaci ove škole ostvare gore navedene značajne rezultate. Iz ove škole poručuju da će nastaviti da vredno da vežbaju do novih pobeda.

Z.S

TOP 1. juna na SRC Mladost organizuje Igre bez interneta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.