PRIHVATILI SU ONO ŠTO SMO TRAŽILI: Završen sastanak prosvetara sa predstavnicima ministarstva prosvete i pravde

16:25

16.05.2024

Podeli vest:

Printscren

Završen je sastanak reprezentativnih sindikata zaposlenih u prosveti sa predstavnicima Ministarstva prosvete i Ministarstva pravde, koji je počeo u Vladi Srbije u 14 sati.  Prosvetari kažu da je prihvaćeno sve što su oni tražili i da se kreće u izmenu Krivičnog zakonika.

Zaposleni u prosveti su danas u 12 sati organizovali protest isped Narodne skupštine u znak solidarnosti sa kolegom iz Bačke Palanke koga je pretukao učenik. Oni su tražili izmene Krivičnog zakonika i da se napad na nastavnika tretira kao krivično delo, odnosno da nastavnici imaju isti status kao i advokati i da se napad na nastavnika u Krivičnom zakonuku isto tretira kao i napad na advokata.

„Prihvatili su to što smo tražili. Ide se na izmenu Krivičnog zakonika. Već sutra će sindikatima iz Ministarstva pravde biti prosleđen tekst na usaglašavanje. Ne radi se ovde samo o zaštiti nastavnika od nasilja već o pojačanoj krivično pravnoj zaštiti svih zaposlenih“, rekla je nakon sastanka Valentina Ilić, predsednica Sindikata obrazovanja Srbije za Euronews Srbija.

Na sastanku sa prosvetarima bila je ministarka prosbvete Slavica Đukić Dejanović sa pomoćnicima, kao i ministarka pravde Maja Popović sa pomoćnicima.

(Pančevac/Euronews Srbija)

PANČEVAČKI PROSVETARI PRIDRUŽILI SE PROTESTU Traži se krivična odgovornost za nasilje u školama!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.