NOVI SIMBOL GRADA PANČEVA Bojadžievski: Na mestu stare staklare izgradnja 3 kule visine do 100 metara

08:30

18.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/RTV Pančevo

Na 35. sednici Skupštine grada Pančevu usvojen je predlog odluke o izmenama Plana detaljene regulacije Celine 7 na teritoriji grada Pančeva. Obrazlagajući odbornicima promene u planskom dokumentu, Slave Bojadžievsk, direktor Javnog preduzeća Urbanizam, rekao je da će Pančevo dobiti nove simbole grada.

Odbornici Skupštine grada Pančeva na 35. sednici usvojili su predlog odluke o izmenama i dopunama Plana generalne regulacije Celine 7 – Luka Dunav, Grin fild 2, Stara Utvar, Staklara. Slave Bojadžievski direktor Javnog preduzeća Urbanizam rekao je da su pre godinu dana dobili zahtev investitora da izvrše izmenu planskog dokumenta i da su na ovom poslu radili dugo. Pomoć su imali i od profesore sa Građevisnkog i Arhitetkonskog fakulteta. Zahvaljujujći ovoj odluci u Pančevu će se graditi nov stambeni kompleks.

– U delu koji je bio braun fild zona sada pravimo novi moderan deo grada gde će se u budućnosti živeti u skladu sa potrebama ljudi u 21. veku. Ispoštovali smo sve uslove nadležnih preduzeća, dobili smo saglasnost na planska dokumenta od svih imalaca javnih ovlašćenja, tu mislim na Železnice Srbije i na JP Putevi Srbije. Potvrđena je planska ocena na uticaj na životnu sredinu, urađena su sve neophodna istraživanja, predložene su mere koje treba uraditi kako bi taj prostor zaživeo. U narednom periodu Pančevo će dobiti nov simbol grada, stvorili smo mogućnost za izgradnju tri kule od po 100 metara visine. To će biti jedno novo arhitektonsko poglavlje grada Pančeva. Odbornici su, između ostalog, na 35. sednici usvojili i predlog odluke o završnom računu budžeta grada Pančeva za 2023. godinu , kao i predlog odluke o izmenama i dopunama Plana detalje regulacije za područje Severne inustrijsko poslovno proizvodne zone, rekao je Slave Bojadžievski, dirktor JP „Urbanizam“.

(Pančevac/RTV Pančevo)

NOVA DEČJA IGRALIŠTA NA MISI I STRELIŠTU

STEVANOVIĆ: Kultura nisu samo zgrade

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.