Dom zdravlja Kovačica: Kvalitet usluga sve veći

18:00

21.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/TV Pančevo

U poslenje dve godine mnogo toga je urađeno u Domu zdravlja u Kovačici. Sve u cilju poboljšanja kvaliteta usluga za pacijente.

U Domu zdravlja u Kovačici se neprestano trude da poboljšaju kvalitet usluga za sve pacijente. U Poslednje vreme je u ovoj zdravstvenoj ustanovi dosta toga urađeno.

Pomoć pri radovima pomenutom pružali su Ministarstvo zdravlja, zatim RFZO, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, kao i lokalna samouprava.

Prema rečima doktora Sorinela Živojina, direktora pomenute medicinske ustanove, između ostalog, potpuno je renovirana ambulanta u Idvoru, što je finansirao Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, kao i nov sanitet za dijalizu. Promenjena je i stolarija na ambulantama u mnogim naseljenim mestima, što zahvaljujući donatorima, što uz pomoć lokalne samouprave.

U Uzdinu, Samošu su urađene fasade a unutra je sve okrečeno. Preko IPA projekta sa Rumunijom je Dom zdravlja Kovačica dobio dva potpuno nova ultrazvuka a zahvaljujući Vetroparku je potpuno opremljeno dečje odeljenje, kaže Dr Živojin.

Uskoro počinju radovi i na ambulanti u Debeljači a sa radom je počela i medicina rada. Uvedeno je i dosta standardnih i vanstandardnih usluga a otvorena je i sala za manje hirurške intervencije a nedavno je urađen i lift.

Prema uslugama koje pruža, Dom zdravlja Kovačica se nalazi na samom vrhu Južnog Banata, navodi Dr Živojin i dodaje, da će sa poboljšanjem usluga nastavljati i dalje, jer uvek može bolje.

(Pančevac/ RTV OK)

MATURSKI PLES: Mladi – veseli i spretni

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.