Vučić sa predstavnikom UAE u UN: Usvajanje rezolucije o Srebrenici dovelo bi do novih tenzija

18:26

21.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/IN/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  objavio je  da je danas u Njujorku „o predstojećoj sednici Generalne skupštine UN i svim implikacijama eventualnog usvajanja nametnute rezolucije o Srebrenici“ razgovarao sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Ujedinjenim nacijama Muhamedom Abušahabom.

Vučić je na Instagramu objavio da je Abušahabu „ukazao na opasan presedan i motive“  rezolucije o Srebrenici “ u trenutnom geopolitičkom kontekstu“ i na „skrivene agende koje nemaju za cilj očuvanje sećanja na žrtve, već pritisak na Srbiju u pogledu drugih otvorenih pitanja“.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

„Istakao sam da bi usvajanje ove rezolucije dovelo do novih tenzija, dubokih podela i otvaranja starih rana svih naroda koji su stradali na tim područjima, ali i u mnogim zemljama širom sveta“ – napisao je Vučić.

Preneo je da je saogovorniku iz UAE „naglasio da je Srbija, za razliku od drugih strana koje su učestvovale u sukobima u bivšoj Jugoslaviju, uvek pokazivala iskren pijetet prema svim žrtvama uz spremnost da se suoči sa istorijskim događajima u cilju stvaranja zdravih osnova za pomirenje i saradnju, kao i očuvanje teško stečenog mira u regionu“.

Ocenio je da „UAE, kao zemlja koja je čvrsto posvećena promociji mira, pomirenja i povezivanja, predstavlja primer diplomatske razboritosti, koja je svima nama danas potrebna više nego ikada pre“.

Vučić od ponedeljka u Njujorku nastavlja kontakte uoči glasanja u četvrtak, 23. maja, u Generalnoj skupštini UN o predlogu za donošenje rezolucije UN o Međunarodnom danu promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici.

GENERAL MOJSILOVIĆ DANAS U PANČEVU Obišao Drugi divizion 250. raketne brigade

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.