VELIKE KOMPANIJE TRAŽE: Zaposlenida se vrate na radna mesta, rad od kuće nije produktivan

15:09

25.05.2024

Podeli vest:

pexels-alican-helik

Citigroup, HSBC Holdings, i Barclais traže od zaposlenih da dolaze u kancelariju pet dana nedeljno, preneo je Blumberg njuz kasno četvrtak. Citi je zatražio od oko 600 američkih zaposlenih, koji su ranije imali pravo da rade na daljinu, da putuju do kancelarije kompanije puno radno vreme, navodi se u izveštaju.

Većina zaposlenih u Citiju može da nastavi sa svojim hibridnim rasporedom, radeći do dva dana u nedelji van kancelarije, navodi se u saopštenju.

Kompanija Barclais sa sedištem u Londonu naložila je da hiljade zaposlenih u globalnom investicionom bankarstvu moraju da rade u kancelariji ili da putuju da bi se sastajali sa klijentima pet dana u nedelji počev od 1. juna, navodi se u izveštaju Blumberga.

U međuvremenu, HSBC je u pregovorima sa skoro polovinom svoje radne snage u Njujorku, oko 530 zaposlenih, o promeni propisa. Ipak, firma pokušava da omogući što većem broju ljudi da zadrže opciju da se prijave od kuće ako to žele, dodaje se u izveštaju.

Podsetimo, kako smo već ranije pisali, debata o tome da li da se vratite u kancelariju ili ne, daleko je od završene; ipak, pritisak da se zaposleni vrate u kancelariju postaje sve agresivniji.

Goldman Saks, kao što već dobro znamo, želi zaposlene u kancelariji pet dana u nedelji. Gugl, takođe, i te kako uzima u obzir prisustvo zaposlenih u ofisu, u pogledu njihovih pregleda učinaka.

Neverovatnih 90% kompanija planira da sprovede politiku povratka u kancelariju do kraja 2024. godine, prema avgustovskom izveštaju Resume Builder-a, koji je anketirao 1.000 čelnika kompanija. Skoro 30% kaže da će njihova kompanija „zapretiti“ otpuštanjem, ako se zaposleni ne pridržavaju ovih zahteva. Dodatno, samo 2% poslovnih lidera kaže da ne traže to od zaposlenih.

„Ponovljeni“ pritisak na okončanje rada na daljinu dolazi u momentu kada sve više izvršnih direktora otvoreno priznaje svoje prezir prema tom modelu rada, tvrdeći da produktivnost, saradnja i angažovanje zaposlenih „trpe“.

(Telegraf Biznis)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.