Značajna podrška Kipra nacionalnim interesima Srbije

22:00

28.05.2024

Podeli vest:

Printscreen/YT

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Marko Đurić i  ambasador Kipra u Srbiji Andreas Fotiu potvrdili su na sastanku tradicionalno dobre i prijateljske odnose dveju država i naroda.

Đurić je, navodeći da se Srbija svom svojom snagom borila protiv usvajanja Predloga rezolucije o Srebrenici, iskazao zahvalnost na uzdržanom stavu koji je Kipar imao prilikom glasanja o tom predlogu na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Šef srpske diplomatije je istakao i da Srbija izuzetno ceni principijelni stav Kipra po pitanjima od nacionalnog interesa za našu zemlju.

Govoreći o tradicionalno dobrim odnosima i dubokim korenima poverenja koji vežu dve države i dva naroda, sagovornici su ponovili jasne stavove svojih zemalja u vezi sa poštovanjem teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i Kipra.

Đurić je naglasio da Srbija neće zaboraviti ko su joj bili prijatelji u nekim od najtežih trenutaka u njenoj modernoj istoriji, uz ocenu da je potrebno dodatno unaprediti saradnju dveju država u svim oblastima.

U razgovoru je postignuta saglasnost o tome da će ekonomsko i privredno intenziviranje saradnje doprineti bržem i jačem razvoju i daljem prosperitetu obe države.

Đurić i Fotiu su izrazili nadu da će uskoro doći i do realizacije uzajamnih zvaničnih poseta na ministarskom nivou, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.