BRONZA ZA PANČEVCA U FINALU KUPA SRBIJE

Atletičar Mirko Stanković je u disciplini 3000m stiplčez na cilj stigao kao trećeplasirani rezultatom od 10:49,61

09:55

03.06.2024

Podeli vest:

AK Panonija

Na atletskom stadionu u Kraljevu održano je finale KUP-a Srbije za seniore. Ovo takmičenje je okupilo veliki broj finalista koji su se u dva kola kvalifikacija plasirali u finale.Atletski klub „Panonija“ imao je i svog predstavnika u ovom finalnom takmičenju a to je bio Mirko Stanković, koji je u kvalifikacijama rezultatom 10:53,84 zauzeo treće mesto u disciplini 3000m stiplčez.

Po veoma vetrovitom ali i sunčanom danu trka na 3000m stiplčez je juče počela u 17.45 sati. Ova disciplina spada u jednu od najzahtevnijih i od atletičara traži izuzetnu spretnost i veštinu u trčanju ali i u savladavanju prepreka skokovima, a naročito je zahtevna vodena prepreka gde takmičari nakon prepone doskaču u vodu pa tako mokri nastavljaju borbu do cilja.

Mirko je od starta zauzeo treću poziciju i držao dobar ritam a odličan je bio i u savladavanju prepreka. Na kraju je u cilj stigao kao trećeplasirani i rezultatom od 10:49,61 osvojio bronzanu medalju.

Mirko je pored karijere atletičara kao DIF-ovac odavno započeo i trenersku karijeru a naročitu pažnju posvećuje praćenju i analizi medicinskih parametara kod atletičara i duže vreme je jedan od stručnijih osoba u tom polju.

Već narednog meseca Mirko Stanković zajedno sa Milanom Tirnanić i Vladimirom Mirkovim nastupiće na Prvenstvu Srbije za seniore dok će im se na Ekipnom Prvenstvu Srbije pridružiti i Aleksandar Franc, Miloš Živković, Nemanja Jeličić, Marko Stojilović i Danijel Grujević – ističe Saša Stojilović, trener seniorkse ekipe.

(AK Panonija/Pančevac)

AK PANONIJA Mirko Stanković finalista Kupa Srbije

VALENTINA VICEŠAMPIONKA Prevenstvo Srbije za starije pionire i seniorsko prvenstvo na 10.000 M

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.