Pančevka Nađa Cvetković dvostruka šampionka Vojvodine u atletici

13:23

09.06.2024

Podeli vest:

AK Tamiš

U subotu, 8. juna, je na atletskom stadionu u Sremskoj Mitrovici održano otvoreno, pojedinačno prvenstvo Vojvodine u atletici, u kategoriji pionira (U14). Učestvovalo je više stotina atletičara iz atletskih klubova iz Vojvodine, centralne Srbije, kao i takmičari iz republike Hrvatske.

Atletski klub Tamiš, predvođen trenerom Zoranom Kocićem, je učestvovao sa troje atletičara i ostvario je sjajan uspeh osvajanjem čak pet medalja.

Nađa Cvetković je prvo nastupila u kvalifikacijama u trci na 60m, gde je oborila lični rekord, 8.47s, i kao jedna od favoritkinja se plasirala u A finale. Nakon 30 minuta Nađa je, u finalnoj trci na 60m, ponovo pomerila granicu ličnog rekorda na izuzetnih – 8.41s i ubedljivo osvojila zlatnu medalju i titulu šampionke Vojvodine u sprintu na 60m. Nakon toga, Nađa Cvetković je startovala u vrlo zahtevnoj trci na 200m, od početka do kraja vodila je trku i prva prošla kroz cilj osvojivši još jednu zlatnu medalju, u vremenu novog ličnog rekorda od 28.10s. Pored titule šampionke Vojvodine na 60m, Nađa Cvetković je dodala i titulu šampionke Vojvodine na 200m.

Nikolina Radovanović, najmlađa u konkurenciji, je prvo startovala u disciplini bacanje kugle (2kg), i sa odlčnim rezultatom od 13.82m osvojila je srebrnu medalju sa samo par centimetara zaostatka za prvoplasiranom atletičarkom. Nakon takmičenja u bacanju kugle, Nikolina je započela takmičenje u disciplini bacanje Vortex-a, gde je bila apsolutno dominantna i sa rezultatom od 55.31m ubedljivo osvojila zlatnu medalju. Treba istaći vrlo bitan podatak talenta Nikoline Radovanović, jedina je atletičarka, u ženskoj konkurenciji, u Srbiji koja Vortex baca na daljine preko 50m, i da statistički geldano, u Srbiji samo jedan atletičar, u muškoj konkurenciji, može da baci nekoliko metara dalje Vortex od Nikoline.

Ignjat Papić je startovao u vrlo zahtevnoj disciplini 800m. Konkurencija je bila izuzetno jaka, svi najbolji pioniri su učestvovali na prvenstvu. Od početka, pa do kraja trke Ignjat Papić je bio u vodećoj grupi, sjajno i hrabro je trčao i u finišu kao treći prošao kroz cilj u vremenu novog ličnog rekorda od 2:24,01.Ignjat Papić je takođe postigao veliki uspeh, obzirom na podatak da atletiku trenira nepunih godinu dana.

Statistički gledano, AK Tamiš je sa troje atletičara osvojio pet medalja i to: tri zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu. Prema tom kriterijumu je najuspešniji klub na prvenstvu Vojvodine.

Za Nađu, Nikolinu i Ignjata slede pripreme za državno prvenstvo u atletici koje je na programu 13. jula u Kraljevu.

(Pančevac)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.