POLICIJA U LOKALNOJ ZAJEDNICI: Obeležen dan MUP-a

Organizovana je i akcija dobrovoljnog davanja krvi, gde su pripadnici PPU u Pančevu, zajedno sa građanima, dobrovoljno dali preko 30 jedinica krvi

15:39

24.06.2024

Podeli vest:

PU Pančevo

Pripadnici područne policijske uprave u Pančevu, zajedno sa pripadnicima Žandarmerije – beogradskog odreda, kao i sa pripadnicima Odeljenja za vanredne situacije u Pančevu, organizovali su 22. juna od 10 do 18 sati u Narodnoj bašti svečanost povodom obeležavanja dana Ministarstva unutrašnjih poslova, slave Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, zasnovanu na konceptu rada „Policija u lokalnoj zajednici”.

Tom prilikom izložen je deo opreme i vozila koja se koriste u svakodnevnom radu.

Takođe, zajedno s Crvenim krstom Pančevo organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi, gde su pripadnici PPU u Pančevu, zajedno sa građanima, dobrovoljno dali krv u transfuziomobilu koji je bio parkiran ispred PPU u našem gradu. Tom prilikom sakupljeno je preko trideset jedinica krvi, što je veoma dobro s obzirom na to da su rezerve krvi u ovom periodu godine na minimumu.

Da podsetimo, dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležavaju se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Posetioci manifestacije, svih uzrasnih doba, bili su oduševljeni neposrednošću pripadnika policije i mogućnošću da zajedno s njima pogledaju izloženu opremu i vozila.

(Pančevac / S. T.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.