,,POBEDA JE MNOGO SLAĐA KADA JE PUT DO NJE TRNOVIT“

Košarkaši pančevačke Gimnazije Uroš Predić ostvarili odlične rezultate u basketu 3x3

09:03

26.06.2024

Podeli vest:

Printscreen/Instagram: gimnazija_uros_predic_pancevo

Košarkaši Gimnazije „Uroš Predić“ iz Pančeva nastavljaju da oduševljavaju sportsku javnost u našem okrugu. Oni su na Olimpijadi u Novom Sadu ostvarili još jedan nezapamćen rezultat, osvojivši prvo mesto u ukupnom plasmanu u basketu 3×3.

Nakon istorijskog plasmana na državno prvenstvo u košarci 5 na 5, kao i u basketu 3 na 3, košarkaši Gimnazije „Uroš Predić“ pomerili su granicu uspeha za još jedan stepenik više. Oni su na nedavno održanoj školskoj Olimpijadi u Novom Sadu osvojili prvo mesto u basketu 3×3, što je definitivno najveći uspeh u skorijoj istoriji pančevačke košarke. Tim povodom, trener košarkaša Gimnazije „Uroš Predić“ i profesor fizičkog vaspitanja, Filip Hakaj, istakao je da je veoma ponosan na sve momke, koji su na jedan izvanredan način predstavili naš grad.

– Tako da sam ja izuzetno ponosan na ove momke. Oni su košarkaški veoma obrazovani i potkovani, ima šta da se vidi kod njih, i ovi rezultati koji su usledili nisu bili slučajni. Kao profesor sam veoma ponosan na njih i na naše podvige, želeo bih da se to nastavi i u budućnosti, da mobilišemo mlade momke iz naše škole i njihov talenat izvučemo do najvećih mogućih nivoa, rekao je Filip Hakaj.

Kapiten ekipe u basketu 3×3, Vuk Božić, kaže da je titula mnogo slađa kada je put do nje trnovit, i kada se sam ishod ne zna do samog kraja.

– Hoću da kažem da su pobede mnogo slađe nakon trnovitog puta, gde dva dana imaš teške utakmice, pa samo malo vremena za odmor, pa potom opet dva dana teških utakmica. Nakon tako teškog puta, pehar je mnogo teži. Ovo je prvi put da izlazimo na školsku Olimpijadu, i presrećan sam i ponosan što smo ovakav rezultat ostvarili za naš grad, rekao je Vuk Božić.

Još jedan član basketaške ekipe 3×3, Luka Uzelac, iskoristio je priliku da čestita svojim saigračima i treneru na ovom neverovatnom uspehu.

(Pančevac/RTV Pančevo)

ISTORIJSKI USPEH GIMNAZIJALACA Prvi put na državnom prvenstvu u košarci i basketu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre postavljanja komentara, molimo pročitajte i složite se sa uslovima korišćenja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.